avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce declaratii se depun la o livrare intracomunitara?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce declaratii se depun la o livrare intracomunitara?

Ce declaratii se depun si care e perioada fiscala in cazul unei livrari intracomunitare?
Ultima modificare: Luni, 17 Septembrie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ana.petrescu1963 , utilizator 16:22, 17 Septembrie 2018
Se depune D390 (inclusiv D300). Perioada fiscala la TVA se schimba doar la achizitii intracomunitare:

Cod fiscal:

ART. 322 - Perioada fiscală
(7) Prin excepție de la prevederile alin. (2) - (6), pentru persoana impozabilă care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală și care efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri taxabilă în România, perioada fiscală devine luna calendaristică începând cu:

a) prima lună a unui trimestru calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în această primă lună a respectivului trimestru;

b) a treia lună a trimestrului calendaristic, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în a doua lună a respectivului trimestru. Primele două luni ale trimestrului respectiv vor constitui o perioadă fiscală distinctă, pentru care persoana impozabilă va avea obligația depunerii unui decont de taxă conform art. 323 alin. (1);

c) prima lună a trimestrului calendaristic următor, dacă exigibilitatea taxei aferente achiziției intracomunitare de bunuri intervine în a treia lună a unui trimestru calendaristic.
Multumesc. Daca livrarea a avut loc in iulie 2018, se depune d390 lunar incepand cu luna iulie si d300 se depune in luna august cumulat pentru iulie si august. Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine.
D390 depuneti doar cand aveti operatiuni deci trebuia la 25.08.2018. Iar in D300 o declarati in declaratia depusa pt trim III.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionez pentru prima data marfa din exterior marymary marymary -sunt srl platitor de tva, inregistrat in ROI -achizitionez pentru prima data marfa din exterior, din ungaria(cartuse de toner) de la un furnizor care isi ... (vezi toată discuția)
Trecere la perioada fiscala lunara - achizitie intracomunitara andreea_flori andreea_flori Buna ziua, Daca am efectuat o achizitie intracomunitara de marfa in luna feb ( marfa facturata in 28 februarie 2014) incepand cu ce luna trecem la perioada ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie 010 ileanamitrea ileanamitrea buna ziua, trebuie sa depun declaratia 010 pentru ca firma se incadreaza acum ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor. am incercat azi sa ... (vezi toată discuția)