Tatăl copilului meu a avut un AVC în urma căruia a rămas cu sechele și va avea tutore/curator. I s-ar putea vinde apartamentul în această situație, nu se investighează dacă are copii?
Tatal copilului meu, de care sunt divortata in prezent, a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas paralizat pe partea dreapta, este afazic si nu este cooperant in permanenta. Fratele acestuia face demersuri sa obtina o hotarare judecatoreasca in baza careia sa ii reprezinte interesele si sa ii administreze patrimoniul, inclusiv veniturile (la care deja are acces intrucat a gasit pin-ul cardului in casa) .
Intrebarea mea este: fratele lui ar putea vinde apartamentul (achizitionat de mine si fostul sot in timpul casatoriei noastre) fara acordul baiatului nostru sub pretextul ca nu ii ajung banii pentru a-l ingriji?
In momentul acordarii tutelei / curatelei, nu se face un inventar al bunurilor mobile / imobile / situatiei financiare a persoanei pentru care se solicita tutela? Nu se investigheaza daca are copii?
"Vocea poporului" spune ca ar trebui sa sesizez eu din proprie initiativa Autoritatea Tutelara in calitate de tutore al minorului.
Multumesc aniticipat pentru eventualele raspunsuri.
Se pare ca temerile mele incep sa fie intemeiate. Au aparut primele ostilitati din partea fratelui, respectiv mi-a interzis sa il vizitez sau sa il contactez in vreun fel pe fostul sot, iar copilul va putea sa il viziteze doar daca are aprobarea fratelui in prealabil. De petrecut cele 2 weekend-uri impreuna cu tatal, conform hotararii judecatoresti, nici nu vrea sa auda.
Toate acestea cred ca se datoreaza faptului ca am tot insistat sa se ocupe cu maxima prioritate de recuperarea lui, mai ales ca fostul sot a primit luna trecuta si niste bani de la compania de asigurari. Cred ca se simte monitorizat si il deranjeaza acest lucru.
Este legal ceea ce face? Are vreun drept atat timp cat nici nu are o imputernicire / nu a obtinut tutela / curatela sa intezica vizitele in propria lui (a fostului sot) casa? Eu nu imi pot insoti copilul minor sa isi viziteze tatal in propria lui casa?
Multumesc.
Intre timp. fratele este oficial reprezentantul fostului sot. Weekend ul trecut baiatul meu si-a vizitat tatal si a avut o discutie contradictorie cu femeia care il ingrijeste pe tatal lui. Drept urmare, fratele acestuia i-a spus ca nu ii mai permite sa isi viziteze tatal pana cand acesta va muri si nici in casa nu mai are dreptul sa calce. Copilul meu are in acea casa lucruri, amintiri si, cel mai important, o fiinta draga, TATAL LUI. Ce temei legal are fratele sa faca acest lucru? In hotararea de divort este stipulat negru pe alb ca "minorul are dreptulsa isi viziteze tatal 2 weekend uri / luna, 1 sapt in vacanta de iarna + primavara si 1 luna in vacanta de vara cu respectarea vointei minorului".
Atata timp cat exista o hotarare definitiva care consfinteste dreptul la vizita eu una nu vad vreo problema, iar fratelui fostului sot tb sa i se puna in vedere sa o respecte caci nu are dreptul de a decide decat daca o instanta dispune in sens contrar (ceea ce nu cred sa se intample). Pt a dispune astfel ar trebui sa se constate ca vizitarea bolnavului de catre copilul sau ii face f rau (ceea ce iar nu cred sa fie cazul, ba din contra).
Ar putea fratele fostului sot, in calitate de reprezentant legal, sa ceara in instanta anularea dreptului copilului meu de a-si vizita tatal sau reducerea timpului de vizita cat de mult este posibil?
Atat el, cat si femeia care il "ingrijeste' pe tatal copillului, il supun pe fiul meu la un tratament inadecvat in timpul vizitelor la domciliul tatalui. Respectiv, acea individa isi permite sa il lase pe la usa si sa coboare cu fiica ei la joaca in fata blocului refuzand sa ii dea cheia sa intre in locuinta, ii adreseaza vorbe urate, acuzatii nefondate creand o atmosfera tensionata in prezenta tatalui lui. De aceleasi sicane are parte si de la fratele tatalui, chiar si amenintari ca il va lovi.
Cei doi si-au propus sa faca vizitele copilului tot mai greu de suportat pentru tatal lui si astfel in instanta, poate, sa foloseasca acest aspect pentru a-i anula dreptul la vizita copilului.
Cum as putea sa il impiedic pe acesta sa se mai comporte asa cu fiul meu si sa nu ii anuleze in instanta dreptul la vizita?
Pentru el nu conteaza ce este stipulat in hotararea judecatoreasca referitor la programul de vizita al minorului si la plata pensiei de intretinere pe care refuza sa i-o plateasca.
PS: am incercat si varianta Politie, dar fara succes. :(