avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatăl copilului meu a avut un AVC în urma căruia a ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatăl copilului meu a avut un AVC în urma căruia a rămas cu sechele și va avea tutore/curator. I s-ar putea vinde apartamentul în această situație, nu se investighează dacă are copii?

Buna ziua,

Tatal copilului meu, de care sunt divortata in prezent, a suferit un accident vascular cerebral in urma caruia a ramas paralizat pe partea dreapta, este afazic si nu este cooperant in permanenta. Fratele acestuia face demersuri sa obtina o hotarare judecatoreasca in baza careia sa ii reprezinte interesele si sa ii administreze patrimoniul, inclusiv veniturile (la care deja are acces intrucat a gasit pin-ul cardului in casa) .
Intrebarea mea este: fratele lui ar putea vinde apartamentul (achizitionat de mine si fostul sot in timpul casatoriei noastre) fara acordul baiatului nostru sub pretextul ca nu ii ajung banii pentru a-l ingriji?
In momentul acordarii tutelei / curatelei, nu se face un inventar al bunurilor mobile / imobile / situatiei financiare a persoanei pentru care se solicita tutela? Nu se investigheaza daca are copii?
"Vocea poporului" spune ca ar trebui sa sesizez eu din proprie initiativa Autoritatea Tutelara in calitate de tutore al minorului.

Multumesc aniticipat pentru eventualele raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SeaPoison , utilizator 14:04, 31 Iulie 2019
Copilul nu are dreptul la nimic decat dupa decesul unuia din tre voi ca parinti, azi acum nu are nici un drept.
Buna ziua,

Se pare ca temerile mele incep sa fie intemeiate. Au aparut primele ostilitati din partea fratelui, respectiv mi-a interzis sa il vizitez sau sa il contactez in vreun fel pe fostul sot, iar copilul va putea sa il viziteze doar daca are aprobarea fratelui in prealabil. De petrecut cele 2 weekend-uri impreuna cu tatal, conform hotararii judecatoresti, nici nu vrea sa auda.
Toate acestea cred ca se datoreaza faptului ca am tot insistat sa se ocupe cu maxima prioritate de recuperarea lui, mai ales ca fostul sot a primit luna trecuta si niste bani de la compania de asigurari. Cred ca se simte monitorizat si il deranjeaza acest lucru.
Este legal ceea ce face? Are vreun drept atat timp cat nici nu are o imputernicire / nu a obtinut tutela / curatela sa intezica vizitele in propria lui (a fostului sot) casa? Eu nu imi pot insoti copilul minor sa isi viziteze tatal in propria lui casa?
Multumesc.
Buna ziua,

Intre timp. fratele este oficial reprezentantul fostului sot. Weekend ul trecut baiatul meu si-a vizitat tatal si a avut o discutie contradictorie cu femeia care il ingrijeste pe tatal lui. Drept urmare, fratele acestuia i-a spus ca nu ii mai permite sa isi viziteze tatal pana cand acesta va muri si nici in casa nu mai are dreptul sa calce. Copilul meu are in acea casa lucruri, amintiri si, cel mai important, o fiinta draga, TATAL LUI. Ce temei legal are fratele sa faca acest lucru? In hotararea de divort este stipulat negru pe alb ca "minorul are dreptulsa isi viziteze tatal 2 weekend uri / luna, 1 sapt in vacanta de iarna + primavara si 1 luna in vacanta de vara cu respectarea vointei minorului".

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat exista o hotarare definitiva care consfinteste dreptul la vizita eu una nu vad vreo problema, iar fratelui fostului sot tb sa i se puna in vedere sa o respecte caci nu are dreptul de a decide decat daca o instanta dispune in sens contrar (ceea ce nu cred sa se intample). Pt a dispune astfel ar trebui sa se constate ca vizitarea bolnavului de catre copilul sau ii face f rau (ceea ce iar nu cred sa fie cazul, ba din contra).
Buna ziua,

Ar putea fratele fostului sot, in calitate de reprezentant legal, sa ceara in instanta anularea dreptului copilului meu de a-si vizita tatal sau reducerea timpului de vizita cat de mult este posibil?
Atat el, cat si femeia care il "ingrijeste' pe tatal copillului, il supun pe fiul meu la un tratament inadecvat in timpul vizitelor la domciliul tatalui. Respectiv, acea individa isi permite sa il lase pe la usa si sa coboare cu fiica ei la joaca in fata blocului refuzand sa ii dea cheia sa intre in locuinta, ii adreseaza vorbe urate, acuzatii nefondate creand o atmosfera tensionata in prezenta tatalui lui. De aceleasi sicane are parte si de la fratele tatalui, chiar si amenintari ca il va lovi.
Cei doi si-au propus sa faca vizitele copilului tot mai greu de suportat pentru tatal lui si astfel in instanta, poate, sa foloseasca acest aspect pentru a-i anula dreptul la vizita copilului.
Cum as putea sa il impiedic pe acesta sa se mai comporte asa cu fiul meu si sa nu ii anuleze in instanta dreptul la vizita?
Pentru el nu conteaza ce este stipulat in hotararea judecatoreasca referitor la programul de vizita al minorului si la plata pensiei de intretinere pe care refuza sa i-o plateasca.
PS: am incercat si varianta Politie, dar fara succes. :(

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Ce patesc daca nu il las sa vada copilul? criss_nst criss_nst am mare nevoie de un raspuns!am divortat in luna aprilie 2008,divortul s-a facut din culpa comuna,pe cale amiabila.s-a stabilit in hotararea care a devenit ... (vezi toată discuția)
Utilizare card bancar al unui bolnav de către o persoană neautorizată. unde pot sesiza acest fapt? SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a facut un atac vascular de curand in urma caruia a ramas paralizat pe o parte fara posibilitatea de a se deplasa si cu afazie mixta. ... (vezi toată discuția)
Vizitare minor de catre tata Roxanaci Roxanaci Buna ziua, Sotul meu a divortat in 2007. Hotararea de divort cuprinde doar faptul ca trebuie sa plateasca pensie alimentara, dar nimic despre drepturile de ... (vezi toată discuția)