avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Rovinieta platit dupa 10 min de la amenda.
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Rovinieta platit dupa 10 min de la amenda.

Am oprit tir.ul in vama la control. Stiam ca am rovinieta valabila. Dar agentul a constatat ca mi.a expirat in ziua anterioara. Pana a scris p.v. am sunat patronul si mi.a achitat.o in 10 min.
Acuma am primit amenda acasa. Pot contesta si sa arat ca sa platit? Este un text de lege care arata ca se poate achita pana la ora 00.00 seara?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:20, 18 Septembrie 2018
Sunteti angajat la o firma romaneasca sau la una straina?
Daca sunteti angajatul unei firme romanesti obligatia platii rovinietei revine angajatorului iar amenda se aplica detinatorului din certificatul de inmatriculare.
In cazul in care angajatorul este strain amenda se aplica conducatorului auto indiferent de nationalitate.
La firma romaneasca. Dar nu asta am intrebat.

cyan a scris:

Sunteti angajat la o firma romaneasca sau la una straina?
Daca sunteti angajatul unei firme romanesti obligatia platii rovinietei revine angajatorului iar amenda se aplica detinatorului din certificatul de inmatriculare.
In cazul in care angajatorul este strain amenda se aplica conducatorului auto indiferent de nationalitate.

Daca ati fi citit cu atentie ce am scris ati fi inteles de ce v-am intrebat.
In cazul firmelor romanesti amenda trebuia data pe numele firmei iar in cazul firmelor straine pe numele conducatorului auto.
In consecinta, ori discutati cu angajatorul sa va dea bani sa achitati amenda ori contestati procesul verbal la judecatorie pentru motivul pe care vi l-am indicat.
Prin neincheiera rovinietei angjatorul v-a produs o paguba pentru care raspunde potrivit codului muncii, daca nu doriti sa va plateasca angajatorul amenda ori o platiti din buzunarul propriu ori contestati pv.
Daca nu veti plati amenda aceasta va fi comunicata catre fisc si nu veti putea plati impozitul la casa, asta in situatia in care aveto un imobil pe numele dvs..
Va veti confrunta cu amenda si in cazul in care va trebui sa platiti taxe pentru schimbarea atestatului de transport marfa sau a permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Rovinieta gabi_01_85 gabi_01_85 buna ziua.soferul meu a luat amenda electronic pt ca nu aveam rovinieta platita la masina .Cum pot dovedi ca eu nu eram in masina in acel moment si as mai vrea ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - instanta competenta amendatu amendatu poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ? (vezi toată discuția)