avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune teren arabil retrocedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune teren arabil retrocedat

Buna ziua,
Intre anii 1935-1940, doi tineri se hotărăsc sa se căsătoreasca, iar la căsătorie, părinții acestora le donează aproximativ 4ha de teren arabil. In anul 1941 se naște primul si unicul copil, vin comuniștii la putere si sunt deposedați abuziv de respectivul teren. Intre timp soția acestuia decedează si după un anumit timp se recăsătorește (din a doua căsătorie nu a rezultat nici un copil). După 1990 acesta face cerere de retrocedare si statul ii da înapoi terenul, după ce i s-a retrocedat terenul, fapt dovedit printr-un Titlu de Proprietate, acesta decedeaza, iar dupa 2 ani decedează si a doua sotie. Acum unicul fiu din prima căsătorie dorește sa facă succesiunea acelui teren (deposedat abuziv de statul comunist si retrocedat de statul democrat) iar notarul spune ca a doua soție ar fi avut dreptul la moștenire, iar aceasta nemaifiind in viată trebuiesc căutate rudele acesteia, fapt care nu consider ca este corect fiind vorba despre o moștenire din prima căsătorie.
Este corect ce spune notarul?
Va mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
Stefan_I, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:18, 18 Septembrie 2018
Buna ziua,
Este corect ce spune notarul!
Studiati prevedrile art. 972 C.Civ.
Va sfatuiesc sa dezbateti succesiunea prin instanta ridicand exceptia prevazuta de art. 1103 C.Civ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren retrocedat Nagy2000 Nagy2000 Bună ziua,.. In anul 2013,eu si mătușa mea, am depus cerere de retrocedare a unui teren de 5 ha, luat abuziv de comunisti de la bunicii mei. In acel an am ... (vezi toată discuția)
De unde pot obtine un certificat de mostenitor eliberat intre 1941-1955, in bucuresti raionul grivita GBO GBO Buna seara, va rog ajutati-ma cu o informatie. De unde as putea procura un certificat de mostenitor care a fost eliberat intre anii 1941- 1954 ... (vezi toată discuția)
Nr. mostenitori / retrocedare teren cf legea 10 alpha_aquilla alpha_aquilla O sa caut sa fiu succint si pentru usurinta expunerii, voi da cateva nume generice. In speta, este vorba despre un dosar de retrocedare, intrebarea fiind cat ... (vezi toată discuția)