avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Curatorul poate fi numit tutore?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Curatorul poate fi numit tutore?

Curatorul poate fi numit tutore???
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Am introdus cerere de ridicare a înterdictiei, inca nu am avut niciun termen, dar doresc cu toată ființă mea sa fac aceasta femeie sa plătească ptr prejudiciile aduse mie si soțului meu, ,..
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel care poate solicita in principal daune si tragerea la răspundere este soțul dvs, însă el la acest moment nu are capacitatea procedurală de a o face.
Așteptați mai întâi ridicarea interdicției si apoi actionati in functie de soluție.
Va mulțumesc ptr sprijin si interes!
Doamna avocat, va rog , legea care era in anul 2006 este aceeași cu actuala .? Ca ,curatorul sa devina după punerea sub interdicție ,tutorele acestuia? Ptr ca tutorele soțului meu îmi spune ca legea din 2006 ii permitea ca , curator fiind ,sa poată deveni tutore( mi se pare absurd deoarece la acel moment pot spune ca soțului mei i s-a încălcat dreptul la apărare). Va Mulțumes cu deosebita stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Căsătorie cu un interzis judecătoresc. ce soluție există pentru a rezolva problemele care decurg din asta? Elena Capitanescu Elena Capitanescu Va implor...sunt intr-o situatie groaznica din care nu stiu daca mai pot iesi: m-a casatorit cu sotul meu de 1 an si 3 luni. La 7 luni de la casatorie am aflat ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Punerea sub interdictie a persoanelor in varsta. Florenta-Beatrice Dan Florenta-Beatrice Dan Ce parere aveti despre faptul ca persoanele in varsta au ajuns la cheremul copiilor, fiind fortati sa se interneze la psihiatrie, din dorinta de a obtine un ... (vezi toată discuția)