Buna Ziua!Am fost legitimat de un agent de la politia locala si intocmit proces verbal de contraventie fiindca am oprit auto in zona in care era instalat indicatorul ''stationarea interzisa''.Am oprit si m-am uitat la orarul unui magazin de peste drum.Nu am stationat 1-2 min.atit a durat.Nu am stationat mai mult de 5 min..Nu am luat si nu am vrut sa semnez procesul verbal.Am doi martori care erau cu mine in masina.Ce se poate intimpla?Multumesc mult!
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu se poate intimpla nimic deosebit. Acel PV de contraventie va fi trimis (in mod normal) prin posta, in urma refuzului. Daca doriti sa-l contestati in instanta (plingere contraventionala ) , o puteti face, daca nu (si chiar daca da, pentru ca a plati asa nu inseamna recunoasterea vinei) platiti jumate din minimul amenzii in 15 zile. Martorii pot fi de ajutor, daca nu sunt rude.
OUG 195/2002
Articolul 63
(1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.
Cearta cu politia
taxiathos
am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare ... (vezi toată discuția)