avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Oprire auto in zona indicator \'\'Stationarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Oprire auto in zona indicator ''Stationarea interzisa''

Buna Ziua!Am fost legitimat de un agent de la politia locala si intocmit proces verbal de contraventie fiindca am oprit auto in zona in care era instalat indicatorul ''stationarea interzisa''.Am oprit si m-am uitat la orarul unui magazin de peste drum.Nu am stationat 1-2 min.atit a durat.Nu am stationat mai mult de 5 min..Nu am luat si nu am vrut sa semnez procesul verbal.Am doi martori care erau cu mine in masina.Ce se poate intimpla?Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:00, 19 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate intimpla nimic deosebit. Acel PV de contraventie va fi trimis (in mod normal) prin posta, in urma refuzului. Daca doriti sa-l contestati in instanta (plingere contraventionala ) , o puteti face, daca nu (si chiar daca da, pentru ca a plati asa nu inseamna recunoasterea vinei) platiti jumate din minimul amenzii in 15 zile. Martorii pot fi de ajutor, daca nu sunt rude.
OUG 195/2002
Articolul 63
(1) Se considera oprire imobilizarea voluntara a unui vehicul pe drumul public, pe o durata de cel mult 5 minute. Peste aceasta durata, imobilizarea se considera stationare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o întrebare am oprit și eu voluntar pentru 2 minute în ... crtmihai98 crtmihai98 Am o întrebare am oprit și eu voluntar pentru 2 minute în zona cu oprirea interzisă și am fost sancționat contravențional nu știu exact cum este legea ... (vezi toată discuția)
Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe ... Matyitec Matyitec Am fost sancționat contravențional pentru că am parcat pe locul rezervat persoanelor cu dizabilități conf. LG.448/2006 alin.1. lit.g. cu 2000 de lei. Am ... (vezi toată discuția)
Cearta cu politia taxiathos taxiathos am plecat la comanda dirijata de dispecerat si am oprit intrun loc unde oprirea este interzisa sa astept clientu acesta nu a aparut dupa un minut apare ... (vezi toată discuția)