avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Bună ziua,
Bunica mea, atât timp cât mai este în viata și în deplinătatea facultăților mintale dorește sa doneze mie o parte din bunurile sale, casa și terenul adiacent acesteia. Țin sa menționez ca mama mea(fiica bunicii) mai are 3 surori și 2 frați. Cum ar trebui să ne comportam, ce sa facem? Sunt total străină de lucrurile acestea... Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 08:44, 19 Septembrie 2018
Trebuie sa mergeti oricum la notar (donația se încheie prin înscris autentic, sub sancțiunea nulității absolute), insa genul acesta de liberalitate, daca depaseste cotitatea disponibila poate fi atacat in instanta de catre ceilalti mostenitori (descendentii bunicii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie Leordeanu Leordeanu Am vandut teren (obtinut prin donatie de la parinti ) la un frate . Poate el acum sa atace donatia ? (vezi toată discuția)
Valabilitate testament ilemile ilemile buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie legata de valabilitatea unui testament autentificat.persoana care lasa prin testament are 73 de ani(reprezinta ... (vezi toată discuția)
Donatie bani namibia namibia un parinte poate dona sau oferi cadou unuia dintre copii o suma mai mare de bani? (vezi toată discuția)