Doamnă, acest gen de întrebare apare mereu pe forum. Faceți vă rog un pustiu de bine și detaliați puțin, cu trimitere la pevederea/prevederile din Codul civil. Este clar că testamentul poate fi atacat de către o persoană pe motivul că i s-a încălcat rezerva succesorală. Dar donațiile, cheltuielile, din timpul vieții? Adică eu nu poat face ce vreau cu banii mei pe motiv că, peste 50 de ani când mor, unul din copiii mei vine cu pretenții că am cheltuit prea mult cu amanta, că i-am cumpărat mașină, etc. și vrea să i-o ia? Și dacă mașina e de mult casată? Sau că am sprijinit material mai mult un copil decât altul? Adică poat face praf tot ce am agonisit dar nu, doamne ferește, să donez ceva cuiva. Aici trebuie să existe niște limite, și asta v-aș fi recunoscător dacă ați indica prevederile legale. Mulțumesc anticipat pentru timpul dvs.
gi-jane2 a scris:
eu v-am zis cum trebuie procedat legal, dvs faceti cum doriti.
nu am zis ca trebuie sa ii dati cash, ci si virati prin banca, ar trebui ca la suma asta sa stea la baza un contract de donatie.
mai aveti si alti mostenitori rezervatari? alti copii, sot? ca ei pot ataca donatia daca li se incalca rezerva succesorala.