avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Buna ziua,
Am nevoie de un sfat in urmatoarea problema, va rog sa ma ajutati:
- in baza unui titlu executoriu am inceput executarea silita impotriva debitoarei care insa a ramas fara nici un rezultat, deoarece nu detine nici un fel de bunuri. Intre timp, debitoarea a facut contestatie la execuatrea silita si fiindu-i respinsa, a facut recurs. Intrebarea mea este: ar mai trebui sa ne prezentam la recurs, atata timp cat banii nu i-am putut recupera prin executare si nici nu cred ca vom avea vreo sansa, atata timp cat pe firma nu exista nici un fel de bun? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters82010 , utilizator 16:47, 10 Noiembrie 2009
Nu exista bunuri acum la firma debitoare, insa e important pentru dvs. sa va pastrati creanta, astfel incat apreciez ca e necesara apararea dvs. in recurs.
Motivele de recurs nu au fost depuse inca, probabil se vor depune la primul termen. Avand in vedere ca nu vom putea fi prezenti la primul termen, ni se vor comunica prin posta motivele de recurs pentru a face intampinare, nu?Mai trebuie sa justific cumva lipsa la acel termen? Multumesc!
Buna ziua
art. 303 din codul de procedura civila spune ca:
Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs.
Termenul pentru depunerea motivelor se socoteşte de la comunicarea hotărârii, chiar dacă recursul s-a făcut mai înainte.
art. 306
Recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia cazurilor prevăzute în alin. 2.
Motivele de ordine publică pot fi invocate şi din oficiu de instanţa de recurs, care însă este obligată să le pună în dezbatere părţilor.
deci ati putea invoca cele de mai sus, adica solicitati instantei sa constate ca acest recurs este nul.
Puteti solicita si judecarea in lipsa
S-a depus la dosar o cerere de recurs dar in care nu erau trecute motivele de recurs.
Intrebarea mea era daca este in regula sa nu ne prezentam la primul termen iar daca se depun motivele de recurs sa asteptam sa ni se comunice prin posta? Doar prin intampinare la recurs pot solicita judecarea in lipsa, nu? Multumesc mult pentru rabdare.
sdianaviolina a scris:

insa e important pentru dvs. sa va pastrati creanta, astfel incat apreciez ca e necesara apararea dvs. in recurs.

Si cum ar putea creditorul sa isi ..piarda creanta daca nu se prezinta la judecarea recursului intr-o contstatie la executare (si nu la titlu!) ?

@loredana:
Daca debitorul nu si-a motivat recursul in 15 zile de la comunicare , el (recursul) este nul. Verifica dosarul cauzei si vezi daca debitorul si-a motivat recursul in termenul de 15 zile de la comunicarea sentintei.
Eu nu m-as deranja la primul termen. Daca debitorul nu si-a motivat recursul, instanta il va respinge ca fiind nul. Daca mai exista si motivarea rec.in termen de 15 zile (desi sunt convinsa ca nu, ca altfel ati fi primit si cererea motivata) si nu va prezentati la termen, instanta va comunica si creditorului motivarea recursului ptr. realizarea dr. la aparare.

Alte discuții în legătură

Intampinare sau concluzii? nitmar nitmar am castigat o contestatie la executare impotriva AFP. Sentinta a fost comunicata in august 2010, AFP a depus cerere de recurs in termen,dar nu l-a motivat nici ... (vezi toată discuția)
Nemotivarea recursului in termen janina drula janina drula am rugamintea sa ma lamuriti si pe mine, ;Dupa cum stim recursul in baza art 303 c proced civ treb motivat inlauntrul termenului de recurs(15 zile de la ... (vezi toată discuția)
Exceptie in recurs Mihai Pop Mihai Pop Buna seara La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac? Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva Va ... (vezi toată discuția)