avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... numar persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

numar persoane la intretinere

Buna ziua! Am si eu o nedumerire. Sotul meu este sofer de tir pe curse externe.
Pe parcursul unei luni nu este acasa mai mult de 3-4 zile puse cap la cap, fiind mai mult plecat in cursa.Sunt obligata sa-l trec ca persoana la intretinere, avind in vedere ca sunt numai eu cu cele doua fete mai mult acasa? Pe perioada de vara fiica mea cea mare a fost la bunici,fiind acasa doar trei saptamini in total in toata vacanta de vara. Eu am scos-o de la intretinere pe aceata perioada. Am procedat gresit??? Stiam ca o persoana nu se trece la plata la intretinere doar daca sta mai mult de 15 zile dintr-o luna! Stiam gresit??Exista vreo reglementare legala in acest sens??? Va rog ,frumos, sa ma lamuriti in acest sens. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:45, 11 Noiembrie 2009
Fata a fost scoasa de la intretinere daca ati facut cerere pentru ea? Nu ati procedat gresit.
Reglementarea este prevazuta in lege asa cum stiti Dv., dar in cazul sotului puteti face o negociere cu presedintele asociatiei de proprietari.
Ati discutat cu presedintele asociatiei situatia sotului Dv.? In mod normal in asemenea situatii asa se procedeaza pentru a cadea de acord cate luni il scoate de la intretinere si cate luni nu. De exemplu il pot scoate 4 luni si a-5 a luna il trec la intretinere.
Noi, din pacate, beneficiem de ajutorul de incalzire (deci avem venituri nete mici, eu fiind din mai in somaj). Pe perioada octombrie-martie, si anul trecut, si in acest an (2009-2010), platesc pentru 4 persoane tocmai pentru ca primesc acest ajutor la incalzire. Deci, 6 luni de zile platesc pentru sotul meu intretinere cu toate ca nu e acasa, cum am spus, doar 3-4 zile pe luna. Asa ca,ce as mai putea negocia cu presedintele de asociatie?As dori sa stiu numarul legii la care faceti si Dvs.referire, referitor la numarul de persoane.Multumesc.
Legea 230/2007 si HG 1588/2007 pe care de altfel le gaseati in fruntea sectiunii la "Documentatie aferenta Asociatiilor de proprietari".
..................
Totusi eu vad lucrurile in felul urmator: intre felul cum se imparte caldura - pe cota-parte indiviza - si celelalte cheltuieli care se impart pe numar de persoane, pentru care vreti sa-l scoateti pe sotul Dv. de la intretinere, nu exista o legatura directa.
Deci, daca ati avea o conducere intelegatoare, ar putea sa vi-l scoata pe sot de la intretinere, dupa cum v-am spus mai inainte, si in acelasi timp sa beneficiati de subventie................ Este un punct de vedere personal.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
elga50, moderator
La interventiile corecte ale d-nei Elga as mai adauga faptul ca daca se leaga numarul de persoane trecute la cheltuieli pe listele asociatiei de acordarea ajutorului de caldura, sa lasati pentru sezonul 4 persoane. In sezonul cald ( cand nu se mai pune problema de ajutor de caldura) scoateti de la intretinere sotul. In vacanta de vara, la fel, scoateti copii de la intretinere daca sunt plecati la bunici.
Cei de la asociatie sunt foarte OK.Pe perioada de vara imi calculeaza 3 persoane avind in vedere ca mai mult nu am sot pe acasa, decit ca il am. 2 persoane am fost trecute (eu si fata cea mica de 3 ani) in lunile iulie, august si septembrie, cind fata de 8 ani a fost la bunici. Mai mult, in luna august am fost plecate toate trei la mare ptr.doua saptamini. Nu cu asociatia am probleme. Problemele le am cu un vecin foarte "grijuliu" care, a facut o "cerere" catre asociatie prin care solicita sa fie trecute la apartamentul nostru 4 persoane, pentru ca suntem 4 in familie, fara a avea nici cea mai vaga idee despre legislatia ce reglementeaza acest lucru. Deci problema este vecinul binevoitor, nu asociatia. Iar eu doresc sa ma informez daca am procedat corect sau daca am gresit, si cu ce, pentru a putea (in momentul in care aflu despre cine e vorba, cererea fiind anonima) sa ma apar ca am procedat corect si sa-i dau peste nas respectivului.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Este posibil si legal ca o persoana sa plateasca intretinerea in doua locuri? AndreeaFr AndreeaFr buna ziua,de curand m-am casatorit si eu cu sotul meu nu am stabilit unde o sa stam,eu locuind cu bunica pe timp de iarna ,iar el cu parintii.Din luna martie ... (vezi toată discuția)
Scutire de cote parti de la intretinere BebeVali BebeVali Am un serviciu cu deplasari permanente, acasa stau sambata si duminica. Nu stau mai mult de 15 zile intr-o luna. Pot fi scutit de la intretinere? (vezi toată discuția)
Numarul de persoane la intretinere lidia00 lidia00 Buna ziua !Am si eu o problema,noi ca familie suntem4 dar sotul meu lucreaza pe tir in tara si vine in weekend-uri acasa ,uneori vine de vineri dupa amiaza sau ... (vezi toată discuția)