Bună ziua!
Tatăl meu a lucrat in cadrul unui IAS, din 1964 până in anul 1989. Intrebarea mea este dacă tăierea de pomi si stropirea lor intră in vreo grupă de muncă, si cum s-ar solicita recalcularea pensiei.
Mulţumesc!
In mod normal, conform prevederilor ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994 in carnetele de munca trebuiau facute mentiuni legate de grupa de munca.
Pentru grupa de munca trebuie sa solicitati si sa obtineti de la firma unde a lucrat/ de la firma care detine arhiva fostului IAS o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare.
Adeverinta poate fi emisa numai daca in arhiva se regasesc documente intocmite de firma in perioada martie 1990 - 1994, s-a obtinut avizul ITM si tatal dvs. a fost nominalizat prin document intern, ca beneficiar de grupa de munca.
In baza adeverintei tatal dvs. poate solicita CJP recalcularea pensiei.
Bună ziua, Tatăl meu Oslobanu Romică a fost angajat la Trustu de construcție în anul 1973 și ar vrea să scoată anii de vechime pentru casa pensiei, l-ați putea ajuta cu un răspuns?
Adeverinta grupa 1
zulg
Buna ziua, tatal meu mai are un pic si iese la pensie. A fost la casa de pensie sa-i calculeze si i s-a spus ca ar fi bun sa aduca adeverinta de la 2 firme la ... (vezi toată discuția)