Buna ziua, tatal meu mai are un pic si iese la pensie. A fost la casa de pensie sa-i calculeze si i s-a spus ca ar fi bun sa aduca adeverinta de la 2 firme la care a lucrat, avand grupa 1 acolo.
Pe cartea de munca nu este trecut grupa 1 pe nici o perioada.
Intrebarea mea este daca va merge la respectivele firme, e posibil sa-i dea o astfel de adeverinta? El lucrat la cele 2 firme prin anii 80 si 90.
Una dintre ele mai are doar sediu in Constanta, tatal meu fiind din Galati. Ma gandesc ca se poate trimite prin curier.
Tatal dvs. poate solicita prin posta cu confirmare de primire, la firmele respective, sa i se emita o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare pentru perioada .... In carnetul de munca gaseste perioada de referinta.
Pentru perioada lucrata anterior anului 1990 se aplica prevederile Ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994 si adeverinta se intocmeste de firma cu respectarea acestui ordin.
Exista o conditie: in arhiva firmei trebuie sa se regaseasca documente care sa ateste ca tatal dvs. a fost nominalizat la locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii incadrate in grupa de munca (conform anexei 1 la ordin pentru grupa 1 si conform anexei 2 pentru grupa a 2-a de munca.