avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta grupa 1
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta grupa 1

Buna ziua, tatal meu mai are un pic si iese la pensie. A fost la casa de pensie sa-i calculeze si i s-a spus ca ar fi bun sa aduca adeverinta de la 2 firme la care a lucrat, avand grupa 1 acolo.

Pe cartea de munca nu este trecut grupa 1 pe nici o perioada.

Intrebarea mea este daca va merge la respectivele firme, e posibil sa-i dea o astfel de adeverinta? El lucrat la cele 2 firme prin anii 80 si 90.

Una dintre ele mai are doar sediu in Constanta, tatal meu fiind din Galati. Ma gandesc ca se poate trimite prin curier.

Daca poate cineva sa-mi dea niste sfaturi.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 16 Noiembrie 2018
Tatal dvs. poate solicita prin posta cu confirmare de primire, la firmele respective, sa i se emita o adeverinta intocmita conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare pentru perioada .... In carnetul de munca gaseste perioada de referinta.
Pentru perioada lucrata anterior anului 1990 se aplica prevederile Ordin MMPS nr. 50/ 1990 completat la 31.08.1994 si adeverinta se intocmeste de firma cu respectarea acestui ordin.
Exista o conditie: in arhiva firmei trebuie sa se regaseasca documente care sa ateste ca tatal dvs. a fost nominalizat la locuri de munca/ posturi de lucru/ meserii incadrate in grupa de munca (conform anexei 1 la ordin pentru grupa 1 si conform anexei 2 pentru grupa a 2-a de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa de munca pana 2001 mzakarias mzakarias Daca laborator clinic de analize medicale din spitale beneficiaza de grupa a II si in baza caror legi. Am lucrat ca asistent med de laborator si nu am trecuta ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grupa de munca horia47 horia47 electronist depanator radio-tv se incadreaza in grupa 2 de munca ....... daca da , in ce conditii ? (vezi toată discuția)
Respingere dosar pensionare ViorelApalaghiei ViorelApalaghiei Ma numesc Viorel si socrului meu de 62 ani care a cotizat la sistmul de pensii 45 ani si 1 luna. A fost incadrat mecanic auto conform Ord. 50/1991, adresa ... (vezi toată discuția)