avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... În ce localitate mă judec?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

În ce localitate mă judec?

Sunt în conflict cu un cetățean italian și sunt sigură că se va ajunge la proces (am primit deja o somație de la o casă de avocatură). Este vorba despre un litigiu privind anumite bunuri mobile.
Eu locuiesc la Ploiești iar somația a venit de la o casă de avocatură din București.
Nelămurirea mea este unde voi fi dată în judecată, adică în ce localitate?
Mie una nu mi-ar conveni să fiu chemată la București deoarece ar fi un deranj mai mare și aș prefera să se judece la Ploiești.
Cel mai recent răspuns: Carmen Matei , Avocat 18:12, 19 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Regula instituita de Codul de procedura civila este: Cererea de chemare in judecata se introduce la instanta in a carei circumscriptie domiciliaza sau isi are sediul paratul, daca legea nu prevede altfel.
In cazul Dvs., daca se va ajunge la un proces si veti fi actionata in judecata, instanta competenta este cea de la domiciliul Dvs. (Ploiesti).
Totusi, in unele circumstante competenta teritoriala poate fi si alternativa daca, de exemplu, aveti incheiat un contract cu cetateanul italian si s-a stabilit ca solutionarea unui eventual litigiu va atrage competenta instantei locului prevazut in contract pentru executarea, chiar si in parte a unei anumite obligati etc.
Daca veti considera ca se va ajunge la un litigiu si veti avea nevoie de ajutor, puteti sa il adresati cu incredere.
O dupa-masa frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire andy_crystyna andy_crystyna eu am domiciliul in lugoj,firma la care am lucrat are sediul in ploiesti,daca ii dau in judecata unde se va tine procesul?lugoj sau ploiesti? (vezi toată discuția)
Proces pentru copil de 3 ani pentru ramanerea in tara alexuta32 alexuta32 am un copil de 3ani care are tata italian dar din septembrie anul trecut numai locuim cu el stam in romania,acum avem in curand primul proces pt stabilirea ... (vezi toată discuția)
Cunostinse generale marian73 marian73 Daca firma are sediul in Bucuresti o pot da in judecata la tribunalul din Ploiesti (vezi toată discuția)