avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna dupa concediu maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna dupa concediu maternitate

Buna ziua,

Ma puteti ajuta va rog cu urmatoarea clarificare: dupa incheierea celor 126 zile de concediu maternitate ( pre si post natale) se poate sa imi iau cateva zile de concediu de odihna? Poate refuza angajatorul solicitarea de CO?

Practic vreau ca la momentul acordarii celui de-al 13lea salariu sa nu fiu in CIC deoarece astfel as pierde acest drept ( avand contractul de munca suspendat)

Angajatorul mi-a spus ca am doua posibilitati dupa incheierea concediului de maternitate:
- fie reiau activitatea
- fie intru in CIC
Pentru mine CO inseamna reluarea activitatii ( pentru ca voi figura in continuare ca angajat), doar ca nu o sa ma mai prezit la birou, urmand ca dupa aceste zile sa depun documentele ( in termenul stabilit de lege pentru indemnizatia CIC)
Exista vreo prevedere legala care sa ma impiedice sa aplic cele de mai sus sau ar fi necesare demersuri suplimentare din partea mea? Din cate stiu acest aspect nu ar trebui sa imi afecteze ulterior indemnizatia CIC.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:31, 20 Septembrie 2018
1. Dupa incheierea celor 126 zile de concediu maternitate ( pre si postnatal) se poate sa luati cateva zile de concediu de odihna.

2. Angajatorul , poate refuza solicitarea de CO, dar cred ca trebuie un motiv plauzibil.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.
Ati putea sa imi indicati va rog si prevederile legale care imi permit acest drept? (pct.1)
Art.144 C.mun.
.....
(2) Dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire preaviz ancarapan ancarapan Fiind angajata pe perioada determinata,vreau sa imi dau demisia inainte de expirarea contractului.In perioada de preaviz am prevazut si restul de concediu de ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil si prenatalul Piccolina83 Piccolina83 Buna ziua, as vrea sa stiu cum se face calculul pt indemnizatia de crestere copil, cu noua lege, in conditiile in care as intra in concediu de risc sarcina ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a fectua concediul de odihna vioricabaiceanu vioricabaiceanu As vrea sa aflu precis daca concediul de odihna se pote solicita in luna IANUARIE pentru ca de la serviciul RESURSE UMANE mi s-a spus ca nu am drept sa ... (vezi toată discuția)