avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Competente de anulare lista
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Competente de anulare lista

Buna ziua,

Zilele acestea sunt o multime de stiri care relateaza ca primarii anuleaza o parte din semnaturile de pe liste cu initiative cetatenest.
Va rog sa specificat Cine are competenta juridica si legala de a verifica si de a modifica aceste liste?
Doar pentru cultura noastra cetateneasca.
Va multumesc,
Attila
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 19 Septembrie 2018
Atestarea de catre primar a listei de sustinatori se face prin semnatura persoanei care a efectuat controlul, cu indicarea actului de imputernicire, daca este cazul, si a datei cand s-a facut atestarea, precum si prin aplicarea stampilei.
Daca primarul a solicitat sprijinul organului local de politie, va semna si reprezentantul acestuia, cu precizarea aspectelor pe care le-a verificat.
Semnatura se aplica pe ultima coperta a dosarului cuprinzand listele verificate, aflat la comitetul de initiativa, dupa ce a fost confruntat cu cel depus la primarie.

Aspectele neatestate se elimina din lista, facandu-se aplicarea dispozitiilor art. 4 alin. (3) din Legea 189/1999.

Detalii : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiativa cetateneasca mihaela1972 mihaela1972 -am initiat un proiect de hotarare de consiliu local - ca simplu cetatean- conform legii 215/2001, legii 141/2004 -am depus la primarie proiectul respectiv, ... (vezi toată discuția)
Cum procedez si cui ma adresez cu privire la initiativa de modificare a unei legi? m.geta m.geta vreau sa propun o modificare a unei legi. Cum se procedeaza cu aceasta initiativa legislativa? cui ma adresez? (vezi toată discuția)
Care sunt etapele de realizare a unei initiative cetatenesti? MARCEL MOLNAR MARCEL MOLNAR buna ziua va rugam mult daca puteti sa ne comunicati etapele de realizare a unei INITIATIVE CETATENESTI pentru realizarea unui proiect necesar comunitatii un ... (vezi toată discuția)