avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Zona de siguranta a caii ferate
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Zona de siguranta a caii ferate

Buna seara. Zilele trecute in localitatea Oltenita judet Calarasi, am facut urmatoarea gafa: am parasit peronul garii patrunzand in zona de siguranta a caii ferate ( la cca 100 metri de peron ). M-am dus acolo sa urinez. Mai erau cam 15 min. pana sa plece trenul de Bucuresti in care trebuia sa ma urc. Cand am venit inapoi, surpriza: m-a luat la intrebari un politist de la politia TF aratandu-mi panoul unde scria destul de clar ca patrunderea in zona de siguranta a caii ferate este interzisa si spunandu-mi ca puteam sa ma duc la toaleta din incinta garii. Eu i-am spus ca niciodata nu am inteles aceasta fraza si anume, citez: " patrunderea in zona de siguranta a caii ferate este interzisa " si mai mult de atat, nu stiu unde se afla aceasta zona de siguranta. Bine-nteles ca mi-a luat datele. Intr-un sfarsit, l-am intrebat daca imi da amenda si dansul a zis ca o sa se mai gandeasca. Pana la urma, mi-a zis ca o sa fie avertisment. Acum cine stie, mi-o veni sau nu mi-o veni vreo amenda acasa. Acum dupa cele spuse, as vrea sa va intreb care sunt sanctiunile si cam cat sunt amenzile referitor la aceasta gafa? Specific ca nu a fost vreo rea intentie sa tai vreun cablu, sa fac avarii la instalatii sau alte infractiuni. Pur si simplu, m-am dus sa urinez. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: andreeafata600 , utilizator 01:03, 29 Septembrie 2018
Legea 289/2005
art.1
(1) Se interzice accesul persoanelor neautorizate în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice.

(2) Zona de siguranţă a infrastructurii feroviare publice cuprinde fâşiile de teren, în limita a 20 m fiecare, situate de o parte şi de alta a axei căii ferate, necesare pentru amplasarea instalaţiilor de semnalizare şi de siguranţă circulaţiei şi a celorlalte instalaţii de conducere operativă a circulaţiei trenurilor, precum şi a instalaţiilor şi lucrărilor de protecţie a mediului. Pe teritoriul localităţilor zonele de siguranţă vor fi în mod obligatoriu semnalizate.

.....

art.4
Pătrunderea fără drept urmată de refuzul părăsirii zonelor prevăzute la art. 1 şi 2 de către o persoană neautorizată constituie infracţiune şi se pedepseşte cu amendă.
Multumesc lu' Dumnezeu ca nu mi-a venit nici o amenda acasa. Intr-adevar, a fost avertisment. Acum eu cred ca si respectivul agent si-a dat seama ca am gresit. Nu a fost intentionat. Multumesc pentru raspuns. O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanatoare langa cale ferata circulata hincuvictor hincuvictor LA MULTI ANI! Am o mica curiozitate. Este permisa vanatoarea in apropierea unei cai ferate deschisa traficului de calatori si nu numai?? Azi, in apropierea ... (vezi toată discuția)
Înștiințare oprire neregulamentara politia locala bucuresti Sabucuresti Sabucuresti Buna ziua, am oprit lângă trotuar , nu erau semne de circulație cu oprirea interzisă trecere de pietoni sau stație RATB, cand am revenit la mașină am ... (vezi toată discuția)
Indicatoare ,marcaje rutiere deteriorate lehel_kis lehel_kis În legislaţia rutieră există referiri la starea fizică(deteriorări,decolorări,uzură,defecte mecanice)a marcajelor sau a indicatoarelor de circulaţie ... (vezi toată discuția)