LA MULTI ANI!
Am o mica curiozitate. Este permisa vanatoarea in apropierea unei cai ferate deschisa traficului de calatori si nu numai??
Azi, in apropierea unei statii CF deschisa traficului feroviar de calatori, am vazut un vanator cu arma incarcata in timpul unei partide de vanatoare de iepuri.
Din cate cunosc, HG 203/1994 cu modificarile si complectarile ulterioare, stabileste o zona de siguranta feroviara.
Multumesc pentru raspunsuri.
Cu respect, Hincu Victor.
Buna ziua,
Va puteti interesa daca terenul de vanatoare nu se invecineaza cu acea cale ferata.
daca DA, atunci vanatorii nu trag spre tren ci spre vanat.
Buna ziua.
Este un mic nod feroviar dezafectat. La momentul constructiei liniei in 1986, acea statie CF avea inclusiv rampa pentru acces auto de tonaj mediu si mare. Instalatiile inca se vad.
Din cate stiu acea zona nu e fond de vanatoare, mai ales ca in zona sunt 3 drumuri comunale deschise circulatiei publice, care la acel moment erau circulate. Vanatorul era in zona de interdictie feroviara (50m). De fapt, vanatorul era la maxim 5m de calea ferata.
O intrebat complementara.
Ce se intampla daca mecanicul trenului actiona sistemul de avertizare sonora in apropierea vanatorului??
Partidele de vanatoare nu se anunta??
Un mic amanunt. Iepuri (erau 2) au fost in bataia pustii ceva timp. Din fericire pentru ei, in bataia pustii erau si doi biciclisti, iar apoi peronul cu calatori.
Deci, accesul vanatorului in acea zona era legala?? In caz de "accident" cine era responsibil???
Prioritate de dreapta
Focus1
Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)