Am fost chemată într-un dosar penal întâi neoficial, ca martor, iar acum în calitate de suspect de complicitate. Am nevoie de avocat când mă voi duce la declarații?
Buna ziua , acum 1 an prietenul meu a fost chemat in calitate de suspect intr un dosar de trafic cu substanțe psihoactive ( mai mulți necunoscuți declarând ca el ar fi făcut vânzare cu asa ceva ) și a luat avocat și nu a dat nici o declarație doar i s a luat telefonul Pt percheziție informatica . Atunci ma chemase și pe mine dar nu in mod oficial sa dau o declarație Ca martora dar avocata prietenului meu a spus ca nu as avea de ce sa ma duc .
Acum câteva zile după 1 an De la toate cele întâmplate primesc citație sa ma prezint in calitate de suspect la complicitate. ( in dosar apărând numele meu ca fiind prietena lui ) eu nu știu exact despre ce este vorba Dvs ce Spuneti ? Când ma voi duce la declarații imi trebuie neaparat avocat ? Ma pot retine ?
Pentru calitatea de suspect se poate dispune retinerea.De regula se cere si arestarea daca se dispune retinerea.
Depinde insa ceea ce se intampla in concret la audiere.
Este bine sa evitati pe cat se poate retinerea si acest lucru se va analiza cu ocazia audierii.
Avocatul va trebui sa se orienteze si la fata locului desi in buna masura ar trebui sa isi dea seama ce ar urma sa se intample.
Trebuie sa stiti exact si de ce ati fi vinovat in viziunea procurorului.
“ vinovata” cum s-ar zice , Petru ca eram și eu “pe acolo” dat fiind faptul ca ma suspectează ca și “complice” dar eu nu am nici cea mai mica treaba de a fi complice de asta nu înțeleg de ce as fi reținută !?
Mulțumesc de răspuns
Citatie diicot
feel4rap
Am primit o citatie de la DIICOT Ploiesti in data de 6.04.2016 si ca trebuia sa ma prezint pe 12.04.2016, eu sunt plecat din tara si astazi 18.04.2016 am aflat ... (vezi toată discuția)