avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie DIICOT

Am primit o citatie de la DIICOT Ploiesti in data de 6.04.2016 si ca trebuia sa ma prezint pe 12.04.2016, eu sunt plecat din tara si astazi 18.04.2016 am aflat de aceasta citatie. Sunt in calitate de suspect intr-un dosar din 2014. Ce trebuie sa fac? Numarul de la DIICOT este aproape inutil intrucat raspunde o doamna care imi spune ca trebuie sa ma prezint sau sa trimit un avocat. Incerc sa iau legatura cu un avocat insa daca nu m-am prezentat intrucat nu am stiut ca trebuie sa ma prezint nefiind in Romania are vreo consecinta? Tin sa precizez ca eu chiar nu am nici o treaba cu acel dosar, adica vin o data pe an in Romania insa am foarte multe apeluri cu oameni care sunt prezenti in dosar, nu stiu de ce m-au trecut in calitate de suspect. Ce ar trebui sa fac?
Trebuie sa luati legatura cu un avocat neaparat. Si trebuie sa anuntati oficial faptul ca nu sunteti in tara, unde sunteti, unde lucrati si cand veniti in tara. Altfel se va considerat ca va sustrageti urmaririi si nu este bine
Incerc in seara asta sa iau legatura cu un avocat insa eu, nefiind in Romania cum e posibil sa ma reprezinte?
avocatul nu poate fi audiat in locul dumneavoastra, insa fiind vorba despre un dosar penal, este bine sa va sfatuiti cu un avocat. El poate formula si depune in numele dumneavoastra cereri/inscrisuri la dosar
Eu m-as prezenta cu cea mai mare placere ca stiu ca nu am nimic de ascuns si nu am facut nimic insa nu pot pentru ca nu sunt in Romania. Se poate face ceva sa ma prezint in luna august?
Asa cum vi s-a spus de la parchet indicat ar fi sa aveti un avocat care sa mearga la DIICOT.
Daca nu procedati in acest mod pot aparea situatii foarte neplacute si se poate sa va treziti ca s-a emis mandat de arestare in lipsa, caz in care direct de la aeroport ajungeti in celula de detentie preventiva.
Nici sa va aparati nu ati putea deoarece fiind lipsa este usor sa fiti arestat.

Nu va faceti probleme cu angajarea avocatului deoarece important este sa il platiti si totul se va rezolva cu reprezentarea dvs.

Avocatul poate sa vada in ce masura se poate ajunge sa fiti audiat in august dar este incert ca s-ar putea ajunge la asa ceva deoarece daca exista mai multe persoane in dosar procurorul nu o sa tina dosarul pe loc pentru dvs.

Avocatul poate gasi modalitati prin care sa fiti audiat si in strainatate dar trebuie sa mearga ca sa vada despre ce este vorba si cum sa se procedeze.

Daca aveti avocat angajat procurorul trebuie sa aiba in vedere si apararea prin avocat si ati putea evita o arestare preventiva in lipsa.
Cred ca ar fi bine sa va grabiti daca vreti sa nu riscati deoarece procurorii de la DIICOT nu au prea multa rabdare si deja e posibil sa le-o fi pus la incercare...
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere diicot lal3x92 lal3x92 Buna ziua am si eu o problema , au venit jandarmii la mine acasa in data de 2.02.2016 cu mandat de aducere pentru data de 05.03.2016 la sedi-ul diicot am 2 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)