avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie DIICOT
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie DIICOT

Am primit o citatie de la DIICOT Ploiesti in data de 6.04.2016 si ca trebuia sa ma prezint pe 12.04.2016, eu sunt plecat din tara si astazi 18.04.2016 am aflat de aceasta citatie. Sunt in calitate de suspect intr-un dosar din 2014. Ce trebuie sa fac? Numarul de la DIICOT este aproape inutil intrucat raspunde o doamna care imi spune ca trebuie sa ma prezint sau sa trimit un avocat. Incerc sa iau legatura cu un avocat insa daca nu m-am prezentat intrucat nu am stiut ca trebuie sa ma prezint nefiind in Romania are vreo consecinta? Tin sa precizez ca eu chiar nu am nici o treaba cu acel dosar, adica vin o data pe an in Romania insa am foarte multe apeluri cu oameni care sunt prezenti in dosar, nu stiu de ce m-au trecut in calitate de suspect. Ce ar trebui sa fac?
feel4rap a scris:

De ce spuneti ca va fi foarte greu? Daca sunt nevinovat


Orice persoană este considerată nevinovată până la stabilirea vinovăţiei sale printr-o hotărâre penală definitivă, eu zic sa asteptati sa vedeti acuzatiile si ne spuneti ulterior daca sunt intemeiate.
Da, problema este și aceea ca multi nu își dau seama ca au comis o infracțiune și se considera nevinovați.
Insa necunoașterea legii penale nu se iartă, nu exonereaza de raspunderea penala si fapta tot constituie infracțiune.
La asta m-am gandit si eu cand am raspuns, ati completat corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat de politie maryo20012001 maryo20012001 buna ziua am si eu o intrebare in urma cu luni a avut loc o descindere in ilfov la acea data am fost si eu luat de politie si acuzat de anumite fapte pe care ... (vezi toată discuția)
Mandat de aducere diicot lal3x92 lal3x92 Buna ziua am si eu o problema , au venit jandarmii la mine acasa in data de 2.02.2016 cu mandat de aducere pentru data de 05.03.2016 la sedi-ul diicot am 2 ... (vezi toată discuția)
Dosar penal matzu matzu Buna ziua , Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)