Am primit o citatie de la DIICOT Ploiesti in data de 6.04.2016 si ca trebuia sa ma prezint pe 12.04.2016, eu sunt plecat din tara si astazi 18.04.2016 am aflat de aceasta citatie. Sunt in calitate de suspect intr-un dosar din 2014. Ce trebuie sa fac? Numarul de la DIICOT este aproape inutil intrucat raspunde o doamna care imi spune ca trebuie sa ma prezint sau sa trimit un avocat. Incerc sa iau legatura cu un avocat insa daca nu m-am prezentat intrucat nu am stiut ca trebuie sa ma prezint nefiind in Romania are vreo consecinta? Tin sa precizez ca eu chiar nu am nici o treaba cu acel dosar, adica vin o data pe an in Romania insa am foarte multe apeluri cu oameni care sunt prezenti in dosar, nu stiu de ce m-au trecut in calitate de suspect. Ce ar trebui sa fac?
Daca sunteti citat direct ca suspect, inseamna ca din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că ati săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, deci nu e de gluma.
Daca nu va prezentati, se poate dispune initial sa fiti adus cu mandat de aducere si daca se apreciaza ca va sustrageti, se poate dispune arestarea preventiva.
Daca este citat ca suspect inseamna ca deja exista ceva probe...suficiente probabil...
De aceea este bine sa vada avocatul despre ce este vorba...mai mult sau mai putin...direct de la dosar...
E posibil sa nu fie insa ceva foarte grav.
Daca nu stie si fuge isi complica si situatia deoarece in caz de sustragere se ajunge la arestarea in lipsa sau la o trimitere in judecata in care sa se ceara arestarea in lipsa in rechizitoriu.
Daca situatia o permite si avocatul se pricepe poate incerca sa obtina o negociere pentru o pedeapsa cu suspendare pe baza unui acord de recunoastere a vinovatiei.
Acest lucru va poate deschide drumul catre intoarcerea in tara fara sa fiti arestat preventiv dupa audiere.
Am gasit un avocat o sa se duca miercuri sa vada ce se intampla. Credeti ca e atat de grav incat sa risc inchisoarea? Eu nu am facut nimic doar cunosteam persoanele gresite si am vorbit la telefon cu ele foarte mult
Nici nu stim despre ce este vorba si sa va spunem daca riscati inchisoarea, cum vine asta? V-am spus doar ca trebuie sa fie ceva date si probe impotriva dvs, daca ati fost citat in calitate de suspect.
Dosar penal
matzu
Buna ziua ,
Am un verisor pe adresa caruia a venit o citatie de la o sectie de politie din bucuresti , pentru a se prezenta la sediul acestora . Sus scrie ... (vezi toată discuția)