avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie Diicot
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie Diicot

Buna, am primit o citatie de la DIICOT in care sunt chemat ca martor pentru un dosar, nu inteleg exact de pe citatie dar trebuie sa ma prezint cu avocat? Si daca nu o fac primesc avocat din oficiu? Sau nu se aplica la martori treaba asta? In calitate de martor am vreo problema sau pot sa stau linistit?
Nu o sa aveti nici un avocat din oficiu,in calitate de martor.
Dar de obicei emit citatii pt martori si apoi ii transforma in suspecti. Daca va stiti vinovat cu ceva mai bine angajati un avocat acum.
Tocmai de aceea indicam ca poate solicita si un avocat din oficiu daca este cazul....
Nu poate.
Cititi Codul de procedura penala, e o lectura placuta.

DenisRif a scris:

Tocmai de aceea indicam ca poate solicita si un avocat din oficiu daca este cazul....

Ca martor nu primiti avocat.
Ori mergeți cu avocat ori veti fi audiat fără avocat.

Se poate intampla sa va puna sub acuzație daca aveti vreo faptă...Dar dupa ce va audiaza.
Ultima modificare: Joi, 21 Februarie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Când aveți de-a face cu sfera ilicitului penal, mereu să vă prevalați de serviciile unui avocat, miza este mare, nu vă jucați.
Bineînțeles că nu este martorul îndrituit la avocat din oficiu; în plus, din punctul meu de vedere avocatul plătit de client este mult mai diligent și-și dă interesul mai tare.

Alte discuții în legătură

Am fost prins deținând droguri de risc, mi s-a întocmit dosar penal iar până în prezent am fost citat și audiat ca martor. ce se poate întâmpla în continuare? nume123 nume123 Salut, am fost prins dintr-o prostie detinand un 0,8 de marijuana, acestia l-au trimis la laborator, am recunoscut ca am ce e, si ca am calitatea de martor? ce ... (vezi toată discuția)
Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Audiere în calitate de inculpat Catalin2907 Catalin2907 Bună ziua ! Am fost audiat în calitate de suspect după săvârșirea infracțiunii de conducere sub influenta alcoolului sau a altor substanțe... După ... (vezi toată discuția)