avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de munca

Buna ziua
Sunt angajata la o firma si de 2 luni aproape sunt in concediu medical. Acum 2 zile m-am trezit cu 3 angajate de la firma acasa. Eu fiind plecata in oras , mama le-a deschis usa si ele au inceput sa le spuna parintilor mei in varsta de 75 si 80 ani ce salariu am , ca sunt in medical,,,, Mama fiind in varsta si suferinda cu inima si ea si tata (mama are si o depresie dupa moartea cumnatului meu de acum 2 luni ) le a zis ca sunt pe la interviuri , ca sun la anaf, nimik concret. Ma intereseaza le pot face o cerere catre Director sa mi explice de ce au aratat documente confidentiale parintilor. , spunandu-le ce salarii am avut, ce iau s.a.s.m.d. Mi-au pus in vedere sa ma duc sa mi dau demisia. Si ca fac puscarie si eu si doctorul de familie ca acum 2 luni mi-au dat o adeverinta ca sunt apt medical, eu avand probleme cu hernia de disc cervicala de acum 3 ani( rmn, concedii si fizioterapii facute )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 5 Octombrie 2018
Buna dimineata,
De cand sunteti angajata firmei respective si ce fel de activitate desfasurati in cadrul ei?
Nu cred ca este legal sa vina cineva de la munca acasa sa va caute sau sa discute cu rudele dvs. ( stiu ca era o lege, ceva, ce permitea angajatorului sa verifice acasa angajatul aflet in concediu medical dar am inteles ca nu mai e valabila, nu stiu sigur...).
Aptitudinea sau inaptitudinea in munca o poate stabili doar medicul de medicina muncii cu care firma are contract si la care trebuia sa mergeti inainte de angajare ( dupa consultatie se completa o fisa de aptitudine in care bifa casuta cu "apt, inapt, apt conditionat...") si cu care se mergea, in ziua angajarii, la munca cand trebuia prezentata aceasta fisa si trebuia facuta instruirea SSM (protectia muncii) "la angajare" ( completarea carticelei albastre..).
Ati facut ceva din toate astea?
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Nu am fost trimisa de catre firma la nici o medicina muncii. Domeniul de activitate al firmei este alimentatie-publica (cofetarie ).Am semnat un tabel ca s-a facut ssm , dar nici cartea albastra , nici cea rosie nu am semnat. La restul angajatilor cand am facut protectia muncii am specificat ca am probleme cu , coloana .Pot cere explicatii in scris despre vizita lor si sa mi iau concediu medical si din data de 21-30.09.2018?
Multumesc
De cand sunteti angajata la aceasta firma ?
Treaba nu prea este ok pentru acesti angajatorii, acel tabel in care ati semnat nu prea are valoare, se foloseste in instruirile colective care se fac cu totu altor persoane, nu angajatilor proprii...( vizitatorilor, angajatilor altor firme ce presteaza activitate pentru alta firma, etc.)
Eu banuiesc nu este vreo problema sa va luati concediu medical, daca va acorda medicul, in functie de starea dvs. de sanatate, cred ca este ok...
Si banuiesc ca este ok si sa cereti informatii legate de vizita dumnealor acasa la dvs...
Ultima modificare: Joi, 20 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Este un abuz din partea angajatorului daca a trimis la dvs. acasa lucratori pentru a face verificari legate de concediul medical. Aceasta prevedere/ posibilitate a fost abrogata prin Ordin al ministrului sanatatii.
Responsabilitatea cordarii concediului medical pentru caz de boala revine medicului de familie/ medicului specialist.
La ce carte rosie si carte albastra va referiti ca nu ati semnat ?
la cele 2 carti psi si ssm. Am aflat azi de la CASMB ca pot face si reclamatie la politie ca au venit acasa si mi-au spus sa mi dau demisia si sa inchei orice activitate cu ei. Este abuz si cred ca si amenintare, da nu mai au voie sa vina sa verifice concediul medical. Am RMN si toate actele de acum 3 ani , spun peste tot ca nu pot ridica si gasesc intelegere.

Alte discuții în legătură

Angajat fără fișa postului, fișă medicală și fără instructaje. poate fi amendată firma din aceste motive? LaurLucreția LaurLucreția Sora mea e angajată ca lucrător gestionar de aproape 2 luni. La angajare a primit doar un exemplar al CIM; nu i s-a oferit niciun exemplar al fișei postului ... (vezi toată discuția)
Accident de munca nedeclarat floricasovaiala floricasovaiala Buna ziua ...as dori un raspuns la o problema pe care nu o pot rezolva singura :( Fratele meu a fost angajat al unei firme de paza 4 luni , timp ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca prin decizie judecatoreasca. instruire ssm/su costinp costinp Buna ziua! Lucrez la Serviciul de Ambulanta unde un coleg ambulantier a fost declarat INAPT de catre policlinica cu care avem incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)