avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Virsta de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Virsta de pensionare

Am lucrat in gr. 1 de munca 11 ani si 9 luni, 1 an si 7 luni in conditii deosebite si 9 luni in gr. 2 de munca. Cu cit scade virsta de pensionare pentru aceste perioade si care sint luate in calcul? Sporurile generate de aceste perioade se adauga la vechimea in munca ca sa pot ajunge la stagiul complet de cotizare? Care sint perioadele de care beneficiez de adaosul la vechimea in munca? Rog daca se poate a se adauga si temeiul legal care sta la baza raspunsului Mentionez ca vechimea efectiva( socotita de mine) ar fi de 28 ani si 7 luni. in care sint incluse si perioadele de mai sus. Data nasterii 26.01.1960 si am 58 ani.Pot iesi la pensie pentru limita de virsta? Si cind?

Alte discuții în legătură

Stabilirea datei aproximative de pensionare mircea57 mircea57 am varsta de 56,7ani si o vechime de 36,9luni pana in prezent.Din aceasta vechime,28 ani sunt de grupa a doua de munca.In prezent lucrez tot in grupa doua de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial morosanucarmen morosanucarmen Sint nascuta in decembrie 1953, deci am 54 ani si 7 luni . In prezent nu mai lucrez Cind pot sa ies la pensie avind in vedere urmatoarele: - vechimea ... (vezi toată discuția)
Cand poate sa iasa la pensie ptr. limita de varsta? mariatoda30 mariatoda30 buna ziua!, sotul meu este nascut in 26. 07. 1956, a lucrat din 1973 sept pina in mai 2006, dupa care a intrat in pensie de boala, mentionez ca 29 de ani si ... (vezi toată discuția)