avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parasirea locului accidentului

Povestea incepe asa.. Eu sofer , o doamna biciclista . Intru in sens , intra si ea , nu se asigura ma loveste in usa spate . O ridic pe doamna totul ok , masina ok , bicicleta ok . Stau cu ea 30 minute spune ca totul este in regula , nu doreste la salvare nu politie , doar sa ii dau 50 lei sa faca un masaj . Fix asa mi a spus. I am dat 100 lei ,asta dupa ce am stat 40 minute cu doamna de vorba . Pleaca linistita cu bicicleta , eu la fel . Dupa 6 ore politia la usa . Doamna dupa 4 ore a sunat la salvare ca o doare mana si ca a fost implicata intr un accident rutier dar nu stie nimic masina numar , cu toate ca am facut schimb de numere de telefon , am apelat o chiar la plecare sa aibe si ea numarul meu . La locul faptei exista camere de supraveghere , politia mi a spus tot de ore , cat am stat si ca nu sunt vinovat , doar ca mi se retine permisul pentru fuga de la locul accidentului . Am aflat de doamna ca are fisura de ulna . Ce parere aveti ? Este ceva ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Dan marin m , utilizator 11:47, 16 Septembrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa va angajati un avocat bun.
Multi conducatori auto ignora prevederile codului rutier care prevede obligatia anuntarii accidentuluii care s-au soldat cu victime.
Chiar daca se dovedeste ca accidentul s-a produs din cauza victimei veti fi acuzat de parasirea locului accidentului si nu de fuga de la locul accidentului, nu ati fugit, ati mers normal.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa anuntati politia la momentul respectiv si sa nu plecati, nu are relevanta ca ati schimbat numerele de telefon.
Obiectul juridic al acestei infractiuni este reprezentat in principal de relațiile sociale privitoare la siguranța circulației pe drumurile publice, pentru ocrotirea careia, legiuitorul a instituit în sarcina conducătorilor auto implicați in accidente rutiere obligația de a nu parasi locul accidentului fara incuviințarea organelor de poliție.
Rațiunea impunerii de către legiuitor a unei atare obligații, rezida din aceea ca, in momentul producerii unui accident de circulație, organele judiciare sunt chemate să stabileasca cu acuratețe imprejurarile producerii accidentului, să identifice persoanele suspecte de comiterea acestuia, sa adune probe concludente in vederea conturarii unei imagini cat mai clare asupra condițiilor reale care sa serveasca in operațiunea de tragere la răspundere penala a celor vinovați.
In subsidiar sunt protejate și relațiile sociale privind infaptuirea justiției, intrucat parasirea locului accidentului poate impieta asupra stabilirii modului in care s-a produs accidentul, dar și asupra tragerii la raspundere a persoanelor vinovate.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Eu vreau sa va intreb , daca doamna pe mine m a asigurat ca nu este victima , m a asigurat ca nu are nimic , eu am considerat dupa ce a plecat doamna ca nu am produs o vatamare , si nu mai era neceear sa sun organele de politie . Nu are nici o relevanta acest lucru ? Doamna nu a sunat de lq fata locului , ea a plecat pe bicicleta normal ci dupa 4 ore a sunat la salvare .
Are relevanta, sub aspectul laturii subiective, infracțiunea de parasire a locului accidentului se comite cu forma de vinovatie a intenției, directe sau indirecte, dvs este posibil sa fi actionat din culpa cu prevedere.
Discutati cu un avocat si construiti impreuna strategia apararii.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Cum ati rezolvat problema? Si eu am patit ceva asemanator.

Catalin199 a scris:

Eu vreau sa va intreb , daca doamna pe mine m a asigurat ca nu este victima , m a asigurat ca nu are nimic , eu am considerat dupa ce a plecat doamna ca nu am produs o vatamare , si nu mai era neceear sa sun organele de politie . Nu are nici o relevanta acest lucru ? Doamna nu a sunat de lq fata locului , ea a plecat pe bicicleta normal ci dupa 4 ore a sunat la salvare .

Ultima modificare: Luni, 16 Septembrie 2019

Alte discuții în legătură

Fuga de la locul accidentului, sau nu andreipariu andreipariu Saptamana trecuta am accidentat pe un drum pe care aveam prioritate un biciclist(era pe bicicleta si nu pe langa ea). Dupa accident m-am oferit sa duc ... (vezi toată discuția)
Accident intre biciclist si pieton Ilies08 Ilies08 Buna ziua! Am avut un accident cu bicicleta care s-a petrecut astfel: circulam cu bicicleta printr-o parcare si mi-a iesit o doamna in fata, nemaiavand timp sa ... (vezi toată discuția)
Sfat privind un accident auto e-crisa e-crisa Am o situatie mai speciala. Autoturismul meu era parcat regulamentar pe drum national, motorul era oprit, dar in momentul in care am deschis usa, un biciclist ... (vezi toată discuția)