avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sfat privind un accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sfat privind un accident auto

Am o situatie mai speciala. Autoturismul meu era parcat regulamentar pe drum national, motorul era oprit, dar in momentul in care am deschis usa, un biciclist s-a lovit de usa dechisa. Desi initial a spus ca nu a patit nimic si eu am plecat pentru cateva minute, cand m-am intors la autoturism, acesta era tot acolo spunand ca are dureri la un picior. Am mers cu acesta la spital, constatandu-se ca are o fractura de femur. Desi la spital a declarat ca a cazut cu bicicleta si ca nu are nicio pretentie, ulterior a mers la politie a depus plangere, la cca. 8 ore dupa incident. Am fost chemata la politie pentru declaratie , mi s-a comunicat ca este considerata fuga de la locul accidentului si mi-a fost retinut permisul de conducere. A fost deschis dosar penal in acest caz. Am incercat sa ajung la o intelegere amiabila, dar nu este posibil. Mentionez si ca persoana in cauza are certificat de handicap, este pensionat medical si urma sa suporte o operatie la acelasi picior, datorata bolii de care sufera (nu inteleg cum mergea pe bicicleta???)
Ce pot face in aceasta situatie? Precizez ca autoturismul in cauza este autoturism de serviciu, proprietatea firmei la care sunt angajata.
Cel mai recent răspuns: e-crisa , utilizator 22:32, 13 Iulie 2013
Solicitati procurorului infirmarea masurii retinerii si restituirea permisului.Nu poate fi vorba de parasirea locului accidentului cand ati fost cu biciclistul la spital , neavand nici o intentie penala.
Incercati sa va angajati avocat deoarece este mult de lucru.
Este clar ca sunteti vinovat si este extrem de greu sa obtineti dreptul de a conduce.Cat priveste parasirea locului accidentului situatia este indoielnica dar faptul ca ati vatamat persoana incurca cazul.
Recomandarea mea este sa faceti tot posibilul sa va intelegeti deoarece in caz contrar veti cheltui destul de multi bani pe avocat.
Puneti in balanta cat va costa avocatul si cat va cere partea vatamata.
Incercati sa va intelegeti, daca se poate, cu plata unei sume in transe.
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina, consecinte succre succre Buna, am avut in luna august un accident de masina:am parcat in fata casei, am oprit masina jumatate pe spatiul verde si jumatate pe banda de circulatie a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am fost implicata într un accident cu un biciclist ... Eu. K Eu. K Bună ziua! Am fost implicata într un accident cu un biciclist pe care l am acroșat intr o depasire (el trăsese pe dreapta drumului avad un autoturism ... (vezi toată discuția)
Accident rutier GavrilDaniel GavrilDaniel Buna ziua in seara zilei de 27 10 2015 in timp ce ma deplasam spre casa la volanul unui ansamblu de vehicole o furgoneta cu platforma pe care se afla un ... (vezi toată discuția)