avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Am fost implicata într un accident cu un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Am fost implicata într un accident cu un biciclist ...

Bună ziua! Am fost implicata într un accident cu un biciclist pe care l am acroșat intr o depasire (el trăsese pe dreapta drumului avad un autoturism staționat pe sensul de mers) Eu am redus în ideea sa vad ce intenții are, m am asigurat pe banda din stânga mea și am depășit, moment în care s a angajat și el în depasire, eu acrosandu l pe partea dreapta spate (aripa spate) Totul s a întâmplat la ora 11:45. Biciclistul a refuzat sa l duc la spital și nici nu a rămas la locație sa aștepte politia, nedorind sa colaboreze. Făcea doar caz de tricou ca era de firma și ochelari și a plecat pe bicicleta. Am video cum refuza pe motiv ca este în concediu și nu are chef de spital și politie. Eu m am deplasat la circa de politie și am declarat incidentul. Am avut și martor în dreapta, o cunoștință. S au luat declarații, am fost testata pt alcoolemie. Zero. La ora 21 ale aceleași zile, deci după 9 ore, biciclistul s a prezentat la spital declarând ca a fost victima unui accident rutier. Am fost sunat și m am deplasat la sediul politiei apoi la spital. Alt test(din sânge) alte declarații la politie, mers la locul accidentului, măsurători etc Biciclistul a fost investigat medical, radiologic. Rezultat:fără leziuni traumatice umăr și 1/3 superioara humerus stâng. . Mi s a deschis dosar de urmărire penala cu posibilitatea de a conduce cu dovada de conducere. După 9 luni, cazul s a clasat cu motivul ca este incident cazul de împiedicare a punerii în mișcare sau exercitării acțiunii penale prevazute de art 16 alin 1 litera B teza I Cod de procedura penala.
Pe parcursul desfășurării nimeni nu mi a dat detalii despre cazul meu, nu mi s a spus ca am dreptul la un avocat (biciclistul și a luat avocat) Biciclistul și a beneficiat de expertiza medico legala datat cu data de 7.10.2021 din care reiese ca are nevoie de îngrijiri medicale între 35 și 40 de zile
Concluzia este ca acest caz în final nu a fost considerat de natura penala și mi s a suspendat permisul pentru 90 de zile Cazul e recent, nu știu dacă voi primi și amenda contravențională, au spus sa aștept ca voi primi la domiciliu o înștiințare. Eu aștept, dar asa am pățit și când am primit acasă ordonanță de la parchet în care se specifica ca pot face plângere în 20 de zile. M am dus la sediul politiei sa ma lămurească cineva ce înseamnă clasarea și ce consecințe vor fi. Dacă îmi primesc permisul, iau amenda etc. O doamna agent s a uitat peste foi și a zis ca nu o sa pățesc nimic, îmi voi recupera permisul și ca voi primi înștiințare. Timpul a trecut, expira și dovada, m am dus la parchet pt ca îmi expira dovada. Mi au zis ca nu mai primesc alta, sa merg la politia județeană. Acolo mi sa zis ca se suspenda permisul 90 de zile cu posibilitate recuperării în 30 de zile cu examen. Pot sa fac o contestație contravențională? Probabil cu avocat sau nu?
Și mai am o nedumerire... Dacă biciclistul a părăsit locul accidentului, prin acest fapt lui neputându i fi testata alcoolemia, ci doar după 9 ore la spital, dacă a fost investigat medical și nu s a constatat vatamare(fractura,) poate doar echimoza, julitura,, dacă a cerut în declarații despăgubire pe bicicleta deși pe video se vede ca bicicleta era integra l am filmat cum își verifica bicicleta, rotile, lanț ghidon etc și erau ok, el plecând pe sosea fără nici o problema, era chiar cazul pentru deschidere de proces penal? Pt ca din aceasta cauza am aflat ca șeful politiei conform art 103/1/c din oug 195/2002 îmi retine permisul .
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2022
Eu. K, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victime si alcoolemie Konstantyn86 Konstantyn86 Pe data de 25 iulie 2013 am avut un accident rutier cu victime . Ma deplasam pe acelasi sens de mers cu un biciclist , care fara sa semnalizeze prin radicarea ... (vezi toată discuția)
Accident cu un biciclist florinnet79 florinnet79 Buna Ziua! Acum citeva zile am fost implicat intr-un accident cu un biciclist. Vina este a mea. Eu am patruns pe contrasens si am oprit langa o alta masina ... (vezi toată discuția)
Accident cu victime, vatamare din culpa, nup - se mai suspenda/anuleaza permisul? cyan cyan daca in urma unui accident de circulatie au rezultat victime , politia face incadrarea de vatamare din culpa, procurorul pe baza probelor si/sau expertizei ... (vezi toată discuția)