avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Accident masina, consecinte
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Accident masina, consecinte

Buna, am avut in luna august un accident de masina:am parcat in fata casei, am oprit masina jumatate pe spatiul verde si jumatate pe banda de circulatie a biciclistilor, iar la deschiderea usii s-a agatat un biciclist de usa si a cazut,l-am dus la spital si apoi am mers la politie.Se pare ca, desi la prima vedere a fost un accident minor, biciclistul neavand viteza, acesta si-a fracturat piciorul si a avut nevoie de operatie.Proba lui de sange a iesit cu 0.7 alcomemie, a mea 0.Am vrut sa ma inteleg cu victima dar nu am avut cu cine,politia mi-a facut dosar penal, iar de la spital mi-a venit o adresa in noiembrie, in care trebuie ca eu sa platesc toate cheltulelile de spitalizare in jur de 5000 lei plus dobanda incepand cu 1 octombrie data la care s-a facut externarea victimei, desi victima a platit operatia, medicatia si surubul de care a avut nevoie.Asa de mult pt o sapt si jumatate de spitalizare???Procesul este inca in desfasurare,deoarece inca nu s-a stabilit vinovatul. Eu nu ma simt vinovat,m-am asigurat inainte sa deschid usa,probabil se afla in spatele masinii si a aparut din senin.Ce e de facut??De doua luni tot umblu ba pe la politie ,ba la victima.Politia inca nu stie nimic, victima nu e hotarata ce face,daca merge la IML sau nu....Va rog sa ma ajutati. Sa imi iau un avocat???
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 17:04, 22 Martie 2015
Încercați medierea , în procesul de mediere vă puteți înțelege cu partea vătămată asupra cuantumului despăgubirilor și a unei eventuale eșalonări a plății acestora.Acordul de mediere prezentat organelor judiciare va conduce la clasarea dosarului sau la încetarea procesului penal, în funcție de faza în care se găsește procesul penal.
In primul rand ar trebui sa vedeti ce se va retine in CML, pentru ca fapta dvs sa fie considerata infractiune, persoana vatamata ar trebui sa aiba peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau o alta consecinta: o infirmitate, un prejudiciu estetic grav si permanent sau punerea in primejdie a vietii. Astfel, in lipsa celor precizate de mine, in dosarul penal sa va dispune clasarea, victima avand posibilitatea sa se indrepte impotriva dvs pe calea instantei civile.
Cat despre vinovatie, dvs trebuia sa va asigurati cand ati deschis usa, personal consider ca sunteti vinovat, textul de lege e clar in acest sens.
ART. 145 HG 1391/2006
Se interzice conducătorului de autovehicul şi pasagerilor ca în timpul opririi sau staţionării să deschidă ori să lase deschise uşile acestuia sau să coboare fără să se asigure că nu creează un pericol pentru circulaţie.


In orice situatie,despagubirile vor fi suportate de societatea de asigurare, in calitatea sa de parte responsabila civilmente.
M-am asigurat inainte sa deschid usa masinii, efectiv dupa cateva secunde dupa deschidere biciclistul s-a agatat de usa masinii. Intrebarea mea este el nu are nici o vina??in primul rand nu avea de ce sa se urce pe bicicleta beat si in al doilea rand trebuia sa se asigure si el cand a vrut sa depasesca masina parcata.Corect ar fi ca in cel mai rau caz sa fie culpa comuna, nicidecum sa ma gaseasca doar pe mine vinovat.Biciclistii chiar nu au nici o lege??? Si cheltuielile de spitalizare tot eu va trebui sa le achit? Chiar daca victima a suportat toate cheluielile cu operatia+medicatia pe toata durata spitalizarii,5000 ron e o suma mult prea mare doar pt tinerea si hranirea unei pers internate o sapt si jumatate.Oricum, a procedat corect spitalul cerand victimei bani pt operatie(+surub+medicatie)fara sa ii dea victimei o chitanta?Adica, victima mi-a spus ca a cheltuit cu internarea 3000 ron,asteapta sa ii dau eu banii,iar spitalul imi cere 5000 ron. E corect?Poate suporta rca aceste cheltuieli?
Ultima modificare: Joi, 27 Noiembrie 2014
succre, utilizator
solicitati asiguratorului unde aveti polita rca sa va sprijine in despagubiri ...
va ti asigurat asa de tare , incat un biciclist nu ati putut vedea ...?!? poate era oglinda ''ocupata " ...ce ar fi fost daca era masina ?!? numai intrebari ... raspunsuri ...ioc
Nu e normal cand gresesti sa platesti ?!? Din pacate la ROMANII DE AZI , NU ESTE ASA , PRINCIPIILE NU FUNCTIONEAZA , DECAT IN AVANTAJUL LOR !!!
sunt curios ce ati fi facut daca biciclistul , VA LOVEA PE DVS ?!?
Sunt curios- cum o sa va simtiti in fata intanteti si ce o sa puteti '' aduce in apararea dvs " ( nu mi permit sa spun ''debitati ".
Moderatorii ar trebuii sa INTERZICA asemenea subiecte ... ASA ZIC EU , SAU MACAR SA VA FACETI SA VA SIMTITI INTR UN ANUME FEL ....

Alte discuții în legătură

Daca despagupirea reprezentand cheltuieli de spitalizare pentru un spital in cazul unui accident de circulatie se poate face pe baza politei rca ioan-lucian ioan-lucian Sotia mea a fost implicata intr-un eveniment rutier pe raza unei localitati,in data de 31.12.2013 ,speta fiind astfel:aceasta a parcat autoturismul ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare de persoane Lucianhublea Lucianhublea Bună ziua, Am fost implicat vineri, 3.10.2014, într-un accident rutier cu vătămare de persoane persoane si as dori sa știu cum sa procedez mai ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima TraianValer TraianValer In decenbrie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Afumati Celalalt sofer implicat in accident a chemat Politia rutiera si salvarea ... (vezi toată discuția)