avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Accident masina, consecinte
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Accident masina, consecinte

Buna, am avut in luna august un accident de masina:am parcat in fata casei, am oprit masina jumatate pe spatiul verde si jumatate pe banda de circulatie a biciclistilor, iar la deschiderea usii s-a agatat un biciclist de usa si a cazut,l-am dus la spital si apoi am mers la politie.Se pare ca, desi la prima vedere a fost un accident minor, biciclistul neavand viteza, acesta si-a fracturat piciorul si a avut nevoie de operatie.Proba lui de sange a iesit cu 0.7 alcomemie, a mea 0.Am vrut sa ma inteleg cu victima dar nu am avut cu cine,politia mi-a facut dosar penal, iar de la spital mi-a venit o adresa in noiembrie, in care trebuie ca eu sa platesc toate cheltulelile de spitalizare in jur de 5000 lei plus dobanda incepand cu 1 octombrie data la care s-a facut externarea victimei, desi victima a platit operatia, medicatia si surubul de care a avut nevoie.Asa de mult pt o sapt si jumatate de spitalizare???Procesul este inca in desfasurare,deoarece inca nu s-a stabilit vinovatul. Eu nu ma simt vinovat,m-am asigurat inainte sa deschid usa,probabil se afla in spatele masinii si a aparut din senin.Ce e de facut??De doua luni tot umblu ba pe la politie ,ba la victima.Politia inca nu stie nimic, victima nu e hotarata ce face,daca merge la IML sau nu....Va rog sa ma ajutati. Sa imi iau un avocat???
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 17:04, 22 Martie 2015
:offtopic:@iancu Ionel, acesta este un forum unde oamenii ne scriu pentru a primi ajutor.Și acest lucru îl facem aici, oferim ajutor celor care au probleme juridice, indiferent dacă au greșit ei sau nu.Nu suntem aici pentru a căuta vinovați, pentru a critica, ci pentru a fi de folos unor oameni aflați în niște situații critice. Oricine poate greși.
Dumneavoastra spuneti ca ati parcat pe banda biciclistilor. E ca ca si cum ati spune ca ati parcat in mijlocul strazii dar ce conteaza. Oare de ce credeti ca s-a facut banda de biciclete? Pentru parcarea masinilor? RCA-ul este pentru daunele aduse tertilor. Sper ca aveti. Ar trebui sa ajunga dar poate nu ar strica sa consultati un avocat specializat in asa ceva.
Referitor la cheltuielile de spitalizare sa stiti ca ptr 10 zile nu e mult, in cheltuieli fiind incluse cazarea, asistenta, mancarea, analize, medicamente etc, nicidecum tija cu sureburile. Legea sanatatii orevede ca cel care cauzeaza pierderea integritatii altei persoane este responsabil si ca trebuie sa plateasca. La exetrnare este intrebat pacientul, el imvocand de un accident de care va face responsabil si atunci spitalul va solicita acele cheltuieli direct de la Dvs.
Dar ar fi bine de vazut daca va merge la IML sa scoata CML, daca nu cazul va fi clasat si va ramane doar varianta unei actiuni civile din partea victimei..
Chiar daca erati cu jumatate pe pista de biciclisti asta nu inseamna ca aveti vinovatia de 100%, numai o expertiza ar putea stabili. Si atunci de ce sa platiti integral cheltuielile de spitalizare? Dar daca o faceti puteti recupera de la asigurator partial sau total, depinde de decizia asiguratorului, daca nu exista exeprtiza auto.
Si eu va recomand sa avizati in scris asiguratorul Dvs despre incident si sa deschideti dosar de vatamare corporala, nu va costa nimic.
daca politia a constatat ca dv va faceti vinovat de producerea evenimentului , victima are dreptul la despagubire de la soc de asigurariunde dv aveti incheiata polita rca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca despagupirea reprezentand cheltuieli de spitalizare pentru un spital in cazul unui accident de circulatie se poate face pe baza politei rca ioan-lucian ioan-lucian Sotia mea a fost implicata intr-un eveniment rutier pe raza unei localitati,in data de 31.12.2013 ,speta fiind astfel:aceasta a parcat autoturismul ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare de persoane Lucianhublea Lucianhublea Bună ziua, Am fost implicat vineri, 3.10.2014, într-un accident rutier cu vătămare de persoane persoane si as dori sa știu cum sa procedez mai ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima TraianValer TraianValer In decenbrie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Afumati Celalalt sofer implicat in accident a chemat Politia rutiera si salvarea ... (vezi toată discuția)