avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere Individuala

Sunt momentan in a 7-a luna de somaj si vreau sa infiintez o Intreprindere Individuala.
Voi iesi automat din somaj la data infiintarii Intr.Indiv. ? Daca nu voi avea profit in prima perioada a activitatii voi ramane si fara somaj ?

Va rog un raspuns competent.
Cel mai recent răspuns: joe black , utilizator 20:17, 12 Noiembrie 2009
plata indemnizatiei de somaj se suspenda odata cu infiintarea intreprinderii individuale. nu conteaza daca ai sau nu profit, indemnizatia de somaj nu se mai plateste. [EDITAT - va rog sa nu mai postati detaliile dvs de contact]
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Am primit si urmatorul raspuns care difera de al dumneavoastra :

1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupa cum urmeaza:
a) la data incadrarii in munca, conform legii, pentru o perioada mai mare de 12 luni;
b) la data cand realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;

2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002.
Art. 15. - (2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.
Art. 24. (2) Incetarea platii indemnizatiilor de somaj pentru motivul prevazut la art. 44 lit. b) din lege se face cu data de intai a lunii in care beneficiarul a realizat venituri mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare.

3. Indicatorul social de referinta este, la aceasta data, de 500 lei.
4. Infiintati I.I. dar sa nu depasiti 500 lei pe luna.

Care este varianta corecta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare intreprindere individuala joe black joe black va rog sa ma lamuriti intr-o problema Momentan sunt in somaj (in cea de-a 7-a luna) si intentionez sa infiintez o Intreprindere Individuala. Voi iesi ... (vezi toată discuția)
Pierzi somajul daca ai o intreprindere individuala? papa_paul602000 papa_paul602000 Se pierde somajul daca ai activa o I.I.(intreprindere individuala)? (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la somaj? catalinEDX catalinEDX daca am plecat de la vechiul loc de munca si beneficiez de somas si an acest timp imi deschid o intreprindere individuala mai am dreptul la somaj? (vezi toată discuția)