La ce ar trebuie sa ma astept vinerea viitoare cand ajung in sala de judecata? Am fost oprit de catre organele de politie si nu posedam permis de conducere ceea ce stiu ca se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani. Eh , ce vreau eu sa stiu daca chiar risc inchisoare sau primesc cu suspendare fie o amenda penala deoarece nu am fost recidivist , am cooperat cu politia si nu am alte antecedente.
Buna ziua!
Camera preliminara reprezinta o faza separata a procesului penal, distincta de urmarirea penala si de judecata, avand ca obiect verificarea, dupa trimiterea Dvs. in judecata, a competentei si a legalitatii sesizarii instantei, precum si verificarea legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala.
In concret, in aceasta etapa se verifica daca instanta a fost investita in mod legal, daca probele au fost administrate legal etc. (camera preliminara este aceasta etapa de verificare si contestare a eventualelor nereguli).
Dupa terminarea acestei etape preliminare, va urma judecata propriu-zisa si se va stabili primul termen de judecata in fata instantei de fond.
Daca ati recunoscut fapta, nu aveti antecedente penale, nu vi s-a retinut si alta infractiune, ati cooperat cu organele de cercetare penala, va manifestati sincer regretul fata de acest incident si obtineti 2-3 fise de caracterizare pozitiva de la cunostinte, locul de munca (cum sunteti vazut in societate), sunteti de acord sa prestati munca neremunerata in folosul comunitatii, sunt sanse sa obtineti suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei.
Daca aveti nelamuriri sau intrebari, ne puteti solicita ajutorul.