avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis

La ce ar trebuie sa ma astept vinerea viitoare cand ajung in sala de judecata? Am fost oprit de catre organele de politie si nu posedam permis de conducere ceea ce stiu ca se pedepseste cu inchisoare de la 1-5 ani. Eh , ce vreau eu sa stiu daca chiar risc inchisoare sau primesc cu suspendare fie o amenda penala deoarece nu am fost recidivist , am cooperat cu politia si nu am alte antecedente.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
TheGodfather, utilizator
S-a terminat procedura din camera preliminara? este stabilit termen la fond?
La ce va referiti prin camera preliminara? La intalnirea cu procurorul sau e cu totul altceva?
M-ati ajuta daca mi-ati raspunde la curiozitatea mea pentru ca sunt cam stresat cu aia
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Camera preliminara reprezinta o faza separata a procesului penal, distincta de urmarirea penala si de judecata, avand ca obiect verificarea, dupa trimiterea Dvs. in judecata, a competentei si a legalitatii sesizarii instantei, precum si verificarea legalitatii administrarii probelor si a efectuarii actelor de catre organele de urmarire penala.
In concret, in aceasta etapa se verifica daca instanta a fost investita in mod legal, daca probele au fost administrate legal etc. (camera preliminara este aceasta etapa de verificare si contestare a eventualelor nereguli).
Dupa terminarea acestei etape preliminare, va urma judecata propriu-zisa si se va stabili primul termen de judecata in fata instantei de fond.
Daca ati recunoscut fapta, nu aveti antecedente penale, nu vi s-a retinut si alta infractiune, ati cooperat cu organele de cercetare penala, va manifestati sincer regretul fata de acest incident si obtineti 2-3 fise de caracterizare pozitiva de la cunostinte, locul de munca (cum sunteti vazut in societate), sunteti de acord sa prestati munca neremunerata in folosul comunitatii, sunt sanse sa obtineti suspendarea sub supraveghere a executarii pedepsei.
Daca aveti nelamuriri sau intrebari, ne puteti solicita ajutorul.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Carmen Matei, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii in camera preliminara (dupa recunoastere) munliv munliv Am comis o fapta în 2008.art215 al 123 cu aplic art 41 sunt citat încamera ppreliminara. Eu am recunoscut fapta .ce se iîntâmplă în camera preliminara (vezi toată discuția)
Bună ziua! vin și eu cu o problemă în legătură cu un dosar ... Tinu10 Tinu10 Bună ziua! Vin și eu cu o problemă în legătură cu un dosar penal. Pe data de 1 februarie 2020 am avut un accident rutier fără victime, cu alcool la ... (vezi toată discuția)
Camera preliminara marinica71 marinica71 Sunt parte vătămate intr un dosar de furt.Am primit citația acasă care spune \"măsuri si exceptii dispuse de judecător in camera preliminara\".Ce ... (vezi toată discuția)