avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Detalii, consecințe accident rutier Germania.
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Detalii, consecințe accident rutier Germania.

Buna ziua

Acum ceva timp, aproximativ o luna-doua, din cauza unui pneu( anvelope) care a explodat, am intrat in derapaj( ne putând să controlez direcția masinii) am fost aruncat pe gazon, iar apoi am revenit pe carosabil, masina oprinduse in mijlocul părții carosabile. Viteza mea nu era mai mare de 45 km la ora. După ce am coborât din masina, eu cu încă 3 pasageri au venit autoritățile anunțate de persoanele din jur care au văzut ce s a intamplat. Unul dintre pasageri a intrat in stare de șoc pe o perioadă scurtă si a fost transportat la spital din apropiere pentru a i se administra calmante sau orice altceva au oferit cei de la spital, după 30 minute a fost adus acasa iar pacientul nu a mai avut alte schimbari de comportament precum stări de șoc și sau panica.
Unde voiam să ajung, in timp ce pasagerul a fost dus la spital cu toate că nu avea mai nimic, decât o sperietura zdravănă sa zicem, eu si ceilalti 2 pasageri am fost oarecum interogați de către poliția din orașul respectiv. Tin sa precizez iar ca accidentul nu a fost grav, doar am fost aruncat patinand de pe asfalt pe gazon unde am luat un semn de circulație si un stâlp dintr acela micuț, dacă știți cumva cum sunt cei din germania( stâlp reflectorizant, de plastic, micuț aproximativ 1 m). După toate acestea, politia germană mi a facut termen, la termen( întâlnire programata) ei au spus doar dacă pasagerul care a fost transportat la spital dorește să mă dea in judecata pentru ca din cauza asta ei au fost nevoiți să deschidă un dosar în legătură cu acest incident, persoana fiind mama, nu a avut de ce sa ma dea in judecata. Si toate bune si frumoase pana acum, astazi cand am primit un plic, in care imi scrie ca as putea fi luat în vizor din cauza ca nu am putut demonstra cum si de ce ar fi explodat pneul... Ce inseamna mai exact asta si ce consecinte ar putea fi, viteza a fost mica, cu alta masina/persoana/casa sau orice altceva nu m am ciocnit, nici nu ar fi considerat accident. Multumesc si astept urgent raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Accident rutier - care pot fi urmarile in situatia data? georgianaflorina georgianaflorina O cunostinta de-a mea se afla in situatia urmatoare: a avut un accident rutier in afara orasului, intr-o curba nu foarte periculoasa, viteza era sigur de ... (vezi toată discuția)
Ce verdict vedeti in cazul urmatorului accident rutier? georgianaflorina georgianaflorina Ce verdict vedeti in cazul urmator (pentru soferul care a pierdut controlul volanului)? Carosabil alunecos, cu mazga. Viteza - 90km/h in afara localitatii - ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime siksun siksun Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident in care nu m-am atins cu celalat conducator auto si anume : Coborand pe un pod pe banda a doua a de mers , si ... (vezi toată discuția)