avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Retrocedare teren Bucuresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Retrocedare teren Bucuresti

Buna ziua,

Strabunica a avut un teren in Bucuresti care i-a fost confiscat de catre guvernul comunist. Dupa revolutie bunicul nu a intreprins nici un fel de demersuri in vederea retrocedarii.
Singurii pasi facuti in acest sens au fost in 1998 cand mama mea a descoperit un testament al strabunicii si a reusit sa faca rost de cadastru al terenului.
Din acel moment nu s-a mai intamplat nimic. Intrebarea mea este, mai pot depunde un dosar de retrocedare ?
Mentionez ca detin testamentul, cadastrul, actele de nastere/deces/casatorie ale strabunicilor si cam atat. Pot obtine actele de confiscare/proprietate de la arhiva ?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: -ELLA- , utilizator 18:01, 23 Septembrie 2018
Buna ziua!
Lista imobilelor nationalizate din anul 1950 o gasiti aici [ link extern ]

[ link extern ]

LEGE nr. 165 din 16 mai 2013 (*actualizata*)
privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate in mod abuziv in perioada regimului comunist in Romania

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu decretul 92/1950 si cu primaria. arhivele naționale ... carolina21000 carolina21000 Problema cu decretul 92/1950 si cu Primaria. Arhivele Naționale Bucuresti mi-au dat procesul verbal de la decretul 92/1950 unde scrie ca strabunicul meu ... (vezi toată discuția)
Cadastru pentru 2 terenuri cu clădire parțial pe ambele sicmar sicmar Situația: 1. Imobil (teren și construcții) retrocedat pe drept comun (nelegală aplicare a decretului 92/1950). 2.În perioada comunistă pe teren ... (vezi toată discuția)
Intarziere eliberare titlu de proprietate aiurelul36 aiurelul36 in urma cu doi ani am facut masuratori topo la un teren am depus documentele la primarie si de atunci ma tot duce cu vorba ca mai dureaza ca vino saptamana ... (vezi toată discuția)