avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Cadastru pentru 2 terenuri cu clădire parțial pe ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Cadastru pentru 2 terenuri cu clădire parțial pe ambele

Situația:

1. Imobil (teren și construcții) retrocedat pe drept comun (nelegală aplicare a decretului 92/1950).

2.În perioada comunistă pe teren s-au ridicat și alte construcții.

3. În timpul procesului de retrocedare s-au înscris la cadastru și CF terenul și clădirile construite în perioada comunistă.

4. După retrocedare, printr-o hotărâre judecătorească definitivă și irevocabilă, s-a partajat imobilul între cele două persoane cărora li s-a retrocedat.

5. În urma partajului una dintre clădirile ridicate în perioada comunistă se află parțial pe terenul unui proprietar și parțial pe terenul celuilalt.

Problema:

Doi cadastriști ne-au spus că nu se poate face cadastrul pentru terenuri pentru că programul de calculator nu permite ca o clădire să figureze pe două terenuri aparținând la doi proprietari diferiți. Realizatorul programului ne-a confirmat că întradevăr programul nu permite așa ceva. Nu ni s-a indicat nici un temei legal pentru această restricție și nici n-am identificat-o în legislația parcursă.

Cum putem face, în aceste condiții, înscrierea la cadastru și CF?

Cel mai recent răspuns: sicmar , utilizator 16:05, 13 Octombrie 2016
Precizare la pct. 2 și 3.

Clădirile ridicate în perioada comunistă, inclusiv cea care ne pune probleme, sunt în proprietatea unui terț.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care ... CRISdas CRISdas Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care am certificat de mostenitor, insa pe acest teren exista si o constructie nefinalizata, ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati cu cadastru pe teren nu si pe casa mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Un partaj intre frati aupra unui titlu de proprietate pentru care ar trebui facut cadastru si intabulare. Pe una din suprafete s-a construit o casa prin ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila ... Epuree Epuree Casa la tara fara autorizatie din 1947, de paianta demolabila sau renovabila? Trebuie sa fac o succesiune la tara pe un teren pe care exista o casa de paianta ... (vezi toată discuția)