avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care ...

Buna ziua, am primit mostenire un teren de 361mp pentru care am certificat de mostenitor, insa pe acest teren exista si o constructie nefinalizata, constructie facuta in baza unei autorizatii de construire eliberata in 1994, la primarie este luata in evidenta aceasta constructie insa ea nu apare pe certificatul de mostenitor pentru ca nu este finalizata...acum vreau sa fac cadastru pentru teren si cladirea existenta insa nu stiu ce pasi trebuie sa fac,,,la notar se poate trece autorizatia de construire intr.un supliment la certificatul de mostenitor?cadastrul se poate face pentru teren si cladire chiar daca cladirea nu apare in certificatul de mostenitor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Solicitati emiterea unui extras CF pentru a verifica cine este proprietarul cladirii si daca cladirea este inscrisa in CF. Daca proprietarul cladirii este defunctul de la care ati mostenit si aceasta este inscrisa in CF solicitati suplimentarea masei succesorale.

Cu privire la efectuarea cadastrului pentru teren si imobil, dl. cadastrist va poate ajuta cu mai multe informatii in acest sens.

Pe de alta parte, poate interveni si accesiunea imobiliara, in sensul ca proprietarul terenului devine si proprietarul cladirii.

Trebuie verificate documentele si stabilita situatia de fapt fiindca sunt multe aspecte care pot fi puse in discutie.

Cu stima,
av. Jasmine Oancea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispensar veterinar chindrisliviuion chindrisliviuion Buna ziua. Sunt proprietarul unui teren, mostenit de la tatal meu, pe care pe vremea lui ceausescu, prin anii 70 s-a construit dispensarul veterinar. Langa ... (vezi toată discuția)
Firma non ue si cetățean roman. mtr090035 mtr090035 Firma non UE si cetățean roman doresc sa cumpere o proprietate in România astfel: clădirea ar fi achiziționata de firma non UE ,iar terenul aferent ... (vezi toată discuția)
Casa construita fara sa respecte planul de amplasament f3g4zuzu f3g4zuzu Buna ziua! Se da o casa construita in 2004 cu autorizatie, proces verbal de receptie a lucrarilor s.a. Problema este ca la constructie nu s-a tinut cont de ... (vezi toată discuția)