avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Posibila clauză abuzivă contract de munca
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Posibila clauză abuzivă contract de munca

Sunt model si am semnat un contract cu o agenție.In acel contract este o clauză care spune că dacă renunț la job in mai putin de 6 luni de zile ma oblig sa plătesc sedinta foto si materialul video realizate înaintea semnării contractului suma de 300 de euro.Am deja 2 saptamani la acest job.Dar vreau sa plec,sa demisionez.Ce pot face cu acea clauză?cum sa fac sa nu plătesc acei bani?daca angajatorul nu si a respectat 1 sau 2 obligații din contract ma ajuta cu ceva?
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 11:48, 27 Noiembrie 2019
Ce fel de contract ati semnat ?
Buna ziua ,pe el scrie Contract de Cesiune de drepturi de autor
Demisia nu opereaza in situatia acestui contract , ci doar trebuie sa vedeti situatiile - daca sunt mentionate in cuprinsul lui - in care se poate inceta acesta.
În contract este specificat ca acesta poate înceta în urmat conditii: prin expirarea perioadei de 1 an,prin acordul de vointa a părților,prin denunțarea unilaterală sau prin reziliere.dar la anexa contractului la dispoziții finale scrie:în cazul în care eu încetez activitatea în mai puțin de 6 luni de zile firma va fi îndreptățită să recupereze suma de 309 de euro pentru sedinta foto si materialul video.
Din cate stiu eu in contractul de drepturi de autor trebuie sa fie scrisa exact suma care o primesc lunar astfel contractul devine nul.Iar în contract nu este menționată suma....scrie doar ca voi primi comision de 50%.Pot folosi acest lucru pentru a scăpa de contract fără a plati ac3a suma de 309 euro?

Alte discuții în legătură

Probleme drepturi de autor - fotografie fotomania fotomania Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai scurt si la obiect. Acum 2 ani de zile am demarat un proiect personal care are la baza fotografia si consta in ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia unui contract de comision inre 2 pers. fizice? Ionut Bondarenco Ionut Bondarenco Buna ziua! Ma intereseaza si pe mine cum as putea rezilia un Contract de comision incheiat intre 2 persoane fizice. Precizez faptul ca in contract nu se ... (vezi toată discuția)
Cum reziliez un contract cu o agentie de modelling? anca12345 anca12345 Buna ziua,as vrea sa-mi dati cateva explicatii la ce ar trebui sa fac.In vara anului trecut m-am inscris la o agentie de modelling in bucuresti dupa ce am fost ... (vezi toată discuția)