avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Destituire funcționar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Destituire funcționar public

Daca un funcționar public,angajat al unei instituții din administrația publică locala,a fost condamnat de instanță la un an de închisoare cu suspendare aflandu-se sub supraveghere timp de doi ani de zile,pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice peste limita admisă.Acest functionar public trebuie cumva demis,tinând cont ca infracțiunea ptr care a fost condamnat nu are legătură cu serviciul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:33, 22 Septembrie 2018
Nu ar trebui demis .

Raportul de serviciu existent încetează de drept, dupa caz :
- când prin hotărâre judecătorească definitivă s-a dispus condamnarea pentru o faptă prevăzută la art. 54 lit. h) ori s-a dispus aplicarea unei pedepse privative de libertate, la data rămânerii definitive a hotărârii;

- dacă funcționarul public nu mai îndeplinește una dintre condițiile prevăzute la art. 54 lit. a), d) și f).

art.54 lit. h - nu a fost condamnată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului sau contra autorității, infracțiuni de corupție și de serviciu, infracțiuni care împiedică înfăptuirea justiției, infracțiuni de fals ori a unei infracțiuni săvârșite cu intenție care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției publice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdere loc munca 1ita 1ita Daca un functionar public lucreaza intr o Primarie si primeste o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese mai ramane angajat la locul de munca ? (vezi toată discuția)
Functionari publici Florin Negrea Florin Negrea daca unui functionar public de conducere i se da o condamnare cu suspendare pentru fals in acte i-se desface si contractul de munca (vezi toată discuția)
Incompatibilitate cu exercitarea functiei crisanpaula50 crisanpaula50 Un functionar public condamnat la X luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei, cu supraveghere de 2 ani, mai poate ramane functionar public ?Mentionez ... (vezi toată discuția)