Buna ziua,
sunt nascuta pe 12.05.1963 si am primit ieri Decizia privind acordare pensie limita de varsta. In decizie scrie ca se stabileste Pensie de asigurari sociale 1445 lei incepand cu 12.10.2017. Datele care au condus la stabilirea drepturilor de pensie sunt:
varsta la data pensionarii 54 ani si 5 luni
varsta standard de pensionare 62 ani 5 luni
reducerea varstei standard pt diferite conditii de munca 8 ani
stagiul complet de cotizare pt conditii normale de munca 33 ani 2 luni
stagiul total de cotizare realizat 42 ani 16 zile
numar total puncte realizate 44.03480 indice de corectie 1.09
punctaj mediu anual 1.44452, din care aferent indicelui de corectie 0.11684
Motivare: Trece de la INV-LV conf.LG 263.
In Anexa ar mai fi in plus:
perioade asimilate 1 an 5 luni 11 zile (cat am fost in pensie de invaliditate gr.2).
Cam acestea ar fi datele importante(zic eu). In primul rand nu inteleg ce inseamna mi se stabilesc drepturile de PENSIE DE ASIGURARI SOCIALE, nu inteleg daca asa se numesc pensiile pentru limita de varsta sau eu am ramas tot pe pensie de invaliditate avand in vedere ca nu prea vad sa-mi fi crescut pensia LV fata de pensia INV (eu la data cand mi se spune ca am intrat in plata noii pensii de 1445 lei aveam o pensie de INV de 1416 lei). Am fost sau nu penalizata pentru perioada de 1 an si 5 luni cat am fost in pensie de invaliditate si cum se face penalizarea? Sincer ma asteptam la o marire de macar 100-200 lei in urma acestei recalculari dar asa cum se prezinta decizia nu inteleg nimic. V-as ruga daca puteti sa ma lamuriti putin. Multumesc!
Totul este in regula.
Pensia de invaliditate se calculeaza ca si cea de limita de varsta.
La trecerea la limita de varsta a intrat in calcul doar stagiul asimilat de 1 ani si 5 luni de pensie de invaliditate.
Sa inteleg ca atunci cand treci la pensie limita de varsta nu esti penalizat indiferent de cat de mare e acel stagiu asimilat de pensie de invaliditate?
Buna seara. Revin cu o intrebare.
La data de 01.05.2016 cand mi s-a stabilit pensia INV aveam un stagiu total de cotizare realizat de 40 ani 3 luni 5 zile. Dupa 1 an 5 luni si 11 zile cat am fost in pensie INV(perioada asimilata probabil) apare pe decizia de pensionare LV la data de 12.10.2017(drepturile au fost stabilite incepand cu aceasta data)stagiul total de cotizare realizat este 42 ani 0 luni si 16 zile adica o diferenta mai mare de 1 an 5 luni si 11 zile. Mentionez ca nu am prezentat niciun alt document care sa duca la modificari ale stagiului de cotizare. Credeti ca e corect acest nou stagiu de cotizare care a aparut in decizia de pensionare LV? E adevarat ca nu sunt multumita de valoarea pensiei mele actuale dar nu vreau nici sa ma trezesc ca trebuie sa dau bani inapoi. Complicata treaba asta cu pensiile.