avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Bună ziua, va rog sa mă lamuriti într. O problema :nora mea și. A dat demisia în 13 iulie 2018 , a rămas însărcinată și va naște în aprile 2019 . Are vechime lucrată pana la 13 iulie vreo 4 ani. Primește indemnizație? ? Și cât, adeverință va solicita de unde a lucrat.Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: Lamiita , utilizator 17:40, 22 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Perioada eligibila pentru nora dvs este : mai 2017 - aprilie 2019

2. Perioada luata in calcul : mai 2017 - iulie 2018 (15 luni)

In speta, va beneficia de indemnizatia pentru CCC.

3. Cuantumul indemnizației pentru CCC este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului. Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.
Vă mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata indemnizație creștere copil IoanaBicu IoanaBicu Buna ziua. Martie 2017 - februarie 2019 este perioada eligibila pentru CCC deoarece nasc in Februarie 2019. Nelamurirea mea este dacă beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Cat la % beneficiez la indemnizatie? Gabriela Dubei Gabriela Dubei Daca sunt angajata de aprope 2 ani cu 6 ore pe zi de cat la % beneficiez la indemnizatie? (vezi toată discuția)
buna Favi Favi Bună ziua m.ar interesa care este procedura de plata a indemnizației de creștere copil în cazul unei sarcini gemelare, având în vedere ca șanț ... (vezi toată discuția)