avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

buna ziua
se poate divorta amiabil intr.o perioada mai mare de 30 de zile? adica sa declanxam procedura si sa o finalizam dupa 60 de zile? ea lucreaza in strainatate si nu pote veni asa des. avm si un copil de 12 ani si eu voi avea tutela cu acceptul ei....se poate?
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 14:39, 23 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pe instanța , o acționați in judecată și pana la primul termen vor fi cel putin60 de zile
Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca, chiar daca va locui copilul la dvs. Daca veti divorta prin acord, veti divorta de la primul termen.
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
gi-jane2, moderator
Custodia exclusiva doar prin instanta se poate obtine si acolo cu siguranta dureaza mai mult de 60 de zile toata procedura.

In divortul amiabil in fata notarului (cel desprre care stiti ca se finalizeaza in 30 de zile) nu vorbim despre custodie exclusiva caci nu este posibila.

Lamuriti poate cu un avocat intreaga procedura si vedeti in functie de situatia dvs concreta care este calea corecta de urmat.
Eu ma refeream la procedura de regularizare a cererii pe instanța de judecată care poate dura 60 de Zile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu copil minor NicMirela NicMirela Buna ziua, As dori sa stiu daca putem divorta la notar avand in vedere ca avem un copil minor (6 ani).Mentionez ca locuim separat din februarie 2015,iar din ... (vezi toată discuția)
Divort la starea civila dennise_abla dennise_abla as vrea sa stiu daca as putea divorta la primarie daca avem un copil impreuna dar am hotarat cu cine va ramane copilul, bunuri nu avem de impartit doar tutela ... (vezi toată discuția)
Custodie tata sau custodie comuna max_marius max_marius buna ziua ma numesc marius si sunt casatorit de 8 ani avand 2 copii unul de 7,8 ani si unul de 2,9 luni.Lucrurile dintre mine si sotie nu merg cam de un an de ... (vezi toată discuția)