avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubire In caz de incendiu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubire In caz de incendiu

Buna ziua,
Casa vecinilor a luat foc,in urma incediului a fost afectata si casa mea.In actiunea de stingere a incendiului mi-au fost sparte usile de la casa iar o parte din acoperis a fost dat jos, focul propriu-zis mi-a afectat structura de rezistenta a acoprisului si o parte din gard.Precizez ca actiunea a fost facuta de catre vecini inainte de sosirea pompierilor pentru a putea stinge focul(spargerea usilor si si decopertarea acoperisului).Politia nu a luat la cunostiinta acest lucru iar eu momentan nu locuiesc in Romania.
Intrebarea mea este cum si ce trebuie facut ca sa imi recuperez prejiudiciul?
Persoanele care locuiau in casa nu detin acte de proprietate pe imobil(eventual poate doar o chitanta de mana) intentioneaza sa reconstruiasca casa,presupun ca neavand acte nu o sa aiba aprobari si autorizatii.Ce pot sa fac in acest sens?
Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Alte discuții în legătură

Incendiu, se știe motivul, se știe persoana responsabilă, ce fac cu asta ? Mihai Faur Mihai Faur Cum ar trebui să acționez ? Azi dimineață a fost un incendiu în blocul în care locuiesc. A ars tot acoperișul blocului care ține de scara mea. ... (vezi toată discuția)
Incendiu cauzat de casa parasita vyprus2201 vyprus2201 Bună seara. Săptămâna trecută mi au ars magazia, masina si o parte din acoperișul casei în urma unui incendiu. Incendiul a pornit de la un coteț vecin, ... (vezi toată discuția)