avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie anticipata cu venituri din activitati ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie anticipata cu venituri din activitati independente

Poate fi cumulata pensia anticipata cu venituri din activitati independente (expert tehnic/contabil judiciar)?
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
TomescuNicolae, utilizator
Cel mai recent răspuns: TomescuNicolae , utilizator 12:52, 23 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit Legii 263/2010, poate fi cumulata pensia anticipata cu venituri din activitati independente
Va multumesc mult pentru raspuns.
Puteti sa imi spuneti daca exista o limita maxima pentru aceste venituri? Eu am o pensie anticipata partiala in suma de 1385 lei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora.

in speta, nu exista limita.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. se poate cumula acum, venitul salarial cu pensia, ... marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. Se poate cumula acum, venitul salarial cu pensia, fie din sistemul public, (263/2010), fie din cele \"speciale\"? Dar, pentru pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionara anticipata cu penalizare.mai pot munci la particular?am ... Constantinjulieta Constantinjulieta Pensionara anticipata cu penalizare.mai pot munci la particular?am vreo varianta? (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de invaliditate gr.1 si gr.2 respectiv pensia de urmas gr.1 sau gr.2, cu un venit activitati dependente (angajat) sau independete(profesii liberale) kisslevente kisslevente Bună ziua, Sunt o persoană cu dizabilitati încadrat în gradul 1 de handicap și beneficiez de o pensie de invaliditate ( iar un prieten încadrat în grad ... (vezi toată discuția)