Salut, am pe cineva (societate SRL) care a incheiat niste contracte cu Consiliul Local "X", s-a executat, facturi semnate, stampilate cu stampila primarului (ca reprezentant). Peste tot apare Consiliul Local, in contract, pe facturi, pe procese verbale. Platitorul este Consiliul Local.
Au introdus cerere pe OG 119/2007, iar consiliul local invoca lipsa calitatii procesuale pasive, respectiv ca Comuna trebuia chemata. Cine s-a lovit de asta sau stie? Deja e in stare de judecata dosarul, ce se poate face acum? Cum se poate combate exceptia invocata? Multumiri in avans!
Exceptia este ridicata in baza Art. 21 din legea 215/2001:. - (1) Unitatile administrativ-teritoriale sunt persoane juridice de drept public, cu capacitate juridica deplina si patrimoniu propriu. Acestea sunt subiecte juridice de drept fiscal, titulare ale codului de inregistrare fiscala si ale conturilor deschise la unitatile teritoriale de trezorerie, precum si la unitatile bancare. Unitatile administrativ-teritoriale sunt titulare ale drepturilor si obligatiilor ce decurg din contractele privind administrarea bunurilor care apartin domeniului public si privat in care acestea sunt parte, precum si din raporturile cu alte persoane fizice sau juridice, in conditiile legii.
(2) In justitie, unitatile administrativ-teritoriale sunt reprezentate, dupa caz, de primar sau de presedintele consiliului judetean.
Modificati cererea de chemare in judecata, in sensul citarii comunei, prin primar.
Pot sa fac pur si simplu asta pana la urmatorul termen? Nu s-a discutat inca pe exceptii; merg pur si simplu cu o cerere de chemare in judecata modificata sau cer instantei sa citeze comuna prin primar in loc de Cons. Local? Sper ca nu imi inchide dosarul asta, si trebuie astfel sa deschid unul nou (caz in care are autoritate de lucru judecat?) Nu stiu procedural exact ce trebuie facut acum.
La urmatorul termen de judecata, mergeti si solicitati instantei un termen pentru modificarea cererii initiale in sensul ca intelegeti sa chemati in judecata comuna, reprezentata prin primar in locul Consiliului Local.
Modificarea cererii se poate face chiar la acel termen de judecata.
Deja mi-a dat un termen ca sa iau cunostinta de intampinare (debitorul a depus-o la primul termen); nu cred ca imi acorda inca un termen.
Daca ma duc la urmatorul termen (cand se va discuta pe exceptii + probabil fond) cu o noua cerere de chemare in judecata cu Comuna (prin primar) in loc de Cons. Local mi-o va admite instanta? Se vor cita din nou partile si de va acorda un nou termen? Sau trecem sa ne judecam? (avand in vedere ca Cons. Local era chemat tot prin Primar)