avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1235 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incadrare in categoria persoana cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incadrare in categoria persoana cu handicap

Stimata doamna, domn

As dori sa aflu Raspunsul la urmatoatele intrebari :
1 . Este posibila incadrarea in categoria ' persoana cu handicap " a unui pensionar care are cancer de vezica urinara si a efectuat cistectomie radicala ?
2. In caz afirmativ ce grad de handicap ar avea persoana respectiva ?
3. Care sunt beneficiile aduse de aceasta incadrare pentru respectiva persoana ?
4 . Care sunt documentele necesare depunerii cererii de luare in evidenta ca persoana cu handicap si Unde trebuie depuse acestea ?
Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:43, 24 Septembrie 2018
Numai comisia de experyiza medicala persoane cu handicap este autorizata si competenta sa verifice documentele medicale,eventual sa solicite investigatii suplimentare ca in final sa dispuna daca se elibereaza certificat de incadrare in grad de handicap
Persoanele cu handicap beneficiaza de mai multe facilitati prevazute de disp l nr 448/2006
Pentru expertiza medicala sunt necesare documentele care atesta afectiunea,bilete internare.,trimitere medic de specialitate
Documentele se depun la comisia medicala de expertiza persoane cu handicap responsabila teritorial

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Handicap capitanud capitanud Buna ziua, As dori sa aflu ce beneficii pot avea in urma handicapului urmator: proteza de valva aortica, proteza de aorta si 3 bypass-uri. Multumesc (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de handicap? PGhe PGhe stimati domni si doamne, am 76 de ani si sunt diagnosticata cu ciroza hepatica decompensata,potrivit ... (vezi toată discuția)
Infarctul miocardic si introducerea de stend sunt incluse ca handicap? MARIUS1000 MARIUS1000 Dacă în urma diabetului afecțiunile cardiovasculare suferă modificări cum ar fii:să produs infarct,apoi am fost nevoit să mi se introducă stend,asi ... (vezi toată discuția)