avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... REVISAL
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

REVISAL

Buna dimineata,
Va deranjez si eu cu o intrebare in urma unei discutii de aseara cu o prietena pe tema numarului de contracte de munca legale, trecute in revisal...,, cu timp normal de munca (8 ore/zi),pe care le poate avea un angajat la un singur sau mai multi angajatorii...
Eu spuneam ca poti avea cate ontracte de munca vrei si i ti poti desfasura activitatea in asa fel incat sa fi si tu dar si angajatorul/angajatorii multtumit, multumitii...
Ea spune la fel doar cu diferenta ca nu poti avea inregistratre, pontat, in REVISAL mai mult de 240 de ore ca se sesizeaza ITM nu stiu din ce motiv, imi scapa acum...
Ce vream sa va intreb... cum este corect, cum spun eu sau colega sau e altul rasp. corect...
Multumesc mult si o zi frumoasa!
P.S. Scuze incadrarea discutiei dar n am gasit alta optiune...
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:24, 25 Septembrie 2018
Fiecare angajat poate avea cate contracte doreste la unul sau mai multi angajatori asa cum specifica si codul muncii. Ceea ce prietena dvs sustine eu sincer pana acum nu am auzit.
Multumesc pentru raspuns. Asa stiu si eu si asa am citit si aici, pe site, dar si pe altele...
Ea imi spunea aseara ca sotul ei administreaza nu stiu ce aplicatie (nu stiu daca am voie sa pun numele aici) si el asa stie...
O sa intreb si la ITM Bucuresti sa vad daca ei au "auzit" de asta...
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Am mai "scotocit" putin net-ul sica ar fi vb. de art. 114 din Codul muncii care limiteaza numaru de ore lucrate intr-o saptamana la max. 48, cu tot cu orele suplimentare si de acolo ar fi limita asta de max. 240 de ore pe luna...
Acest articol se aplica la fiecare CIM in parte sau se iau cumulat orele din REVISAL, indiferent de numarul cotractelor avute?
Codul muncii limiteaza pentru un singur contract ceea ce spuneti dvs, insa daca angajatul are mai multe contracte la acelasi angajator, nu exista o prevedere legala care sa limiteze numarul de ore pentru mai multe contracte.
Dispozitiile art. 35 din Codul muncii consacra posibilitatea salariatului de a cumula mai multe functii in baza unor contracte individual de munca, fie la angajatori diferiti, fie la acelasi angajator.

Textul nu ne prevede insa cum sa se coreleze aceasta situatie cu dispozitiile legale care instituie durata maxima a timpului de munca.

Din interpretarea coroborata a dispozitiilor art. 112 alin. (1) C. muncii, cu dispozitiile art. 35, art. 113, art. 118 din acelasi cod, deducem ca durata normala a timpului de munca, de 40 de ore pe saptamana, se refera la un singur contract de munca. (Ion Traian Stefanescu, Tratat teoretic si practic de dreptul muncii, Editura Universul Juridic, Bucuresti, 2010, p. 525)

Durata normala a timpului de munca, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana, se raporteaza la un singur contract de munca, intrucat, in caz contrar, s-ar goli de continut dispozitiile art. 35 din Codul muncii ce permit salariatului sa cumuleze mai multe contracte individuale de munca. (Alexandru Athanasiu, Luminita Dima, Regimul juridic al raporturilor de munca in reglementarea noului cod al muncii, in Pandectele romane nr. 1/2004, p. 269, Alexandru Athanasiu, Luminita Dima, Dreptul muncii, Editura All Beck, Bucuresti, 2005, p. 165).

Alte discuții în legătură

Cim cu timp partial - nr maxim de ore pe luna draghicihome draghicihome Buna ziua. Am CIM cu norma intreaga si functia de baza la un angajator si 2 CIM la alti 2 anjajatori cu timp partial de 4 ore pe zi la fiecare. Cumulat pe zi ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz in derulare si contract individual de munca nou anisu anisu Buna ziua, un angajat care se afla in perioada de preaviz la un actual angajator si are incheiata o conventie de inccetare potrivit careia prezenta nu mai ... (vezi toată discuția)