avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casatorie cu strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casatorie cu strain

buna ziua
mama mea a fost casatorita in romania cu un cetaten sirb din anul 1986 pina in present. deoarece in urna cu 2 zile a decedat iar eu ca singura fica a ei am ramas singura mostenitoare de drept. doresc sa stiu ce pot dobindi in urma decesului mamei mele itrucit ea a construit o casa si mai multe dependinte pe un teren dobindit de la bunica mea (mama lui mama)pe toata durata vieti.
arat faptul ca sotul ei fiind de nationalitate irba acesta a venit in romania in anul 2000 si locuieste si in prezent cu permis de sedere temporal de un an. ce pot face sau ce trebuie sa fac sa intru in posesia averi si a bunurilor ,deoarece sunt amenintata cu moartea daca merg acolo ...
va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
jaga76, utilizator
Cel mai recent răspuns: jaga76 , utilizator 21:11, 25 Septembrie 2018
Buna seara,
Va trebui sa dezbateti succesiunile de pe urma bunicii si mamei la un notar care sa aiba biroul pe raza judecatoriei pe a carei acoperire a avut ultimul domiciliu mama dumneavoastra.
Bunurile de pe urma bunicilor se impart in parti egale in atatea parti cati copii a avut indiferent ca acestia mai traiesc sau nu daca cei decedati au descendenti.
Tatal dumneavoastra, indiferent de nationalitate sau cetatenie, va primi 1/4 din masa succesorala a mamei.
ms frumos
e dezbatuta taxa de succesiune de pe urma bunici
ma intereseaza ce drepturi are tatal vitreg de nationalitate sarb, luand in calcul ca serbia e o tara non UE si el sta cu permis de sedere temporal ( anual)
dupa moartea mamei mai poate sta in romaniw. el are cetatenie sirba si daneza, nu romana?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
jaga76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare persoana straina crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ati intampinat vreodata problema asta, sa ma ajutati!!!!!!!!!! Seful meu vrea sa angajeze o doamna din Serbia, care are in jur de 50 ... (vezi toată discuția)
Mostenire donabella44 donabella44 am si eu nevoie de un sfat. In urma cu 40 de ani, am renuntat in favoarea surorii mele la partea mea din casa dobindita in urma decesului tatalui nostru. ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)