avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copilului nenăscut: mi-l poate lua tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului nenăscut: mi-l poate lua tatăl lui după divorț, așa cum mă amenință?

Buna seara! Sunt căsătorită si insarcinata in 4 luni, dorim să divortam iar sotul ma amenința că imi va lua copilul. Mentionez ca lucrez, am locuinta, sunt independenta. Este posibil ca instanta sa ii incredinteze lui copilul? El are o situatie materiala f buna, desi nu are trecut nimic pe numele lui. Cum sa procedez, sa divortez inainte sau dupa ce nasc? Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 16:17, 26 Septembrie 2018
Buna seara,
Puteti sa divortati cand vreti nu exista instanta in Romania care sa stabileasca domiciliul unui nou nascut la tata.
Sunt motive de santaj emotional.
Buna seara! Pentru sanatatea dvs psihica si sanatatea fatului, divortati cat mai curand. Colegul meu are dreptate. Dupa nasterea copilului, nu are decat sotul sa faca el ce cereri vrea. Un sugar alaptat la san nu va fi niciodata incredintat tatalui. Custodia poate fi comuna, cu stabilirea domiciliului minorului la dvs si tatal cu program de vizitare, eventual. Si lucrurile se mai schimba in timp si patimile mai scad in intensitate. Faceti ce simtiti ca este cel mai bine pentru fericirea si independenta dvs. Puteti apela oricand la ajutor. Va doresc numai bine!
Da, nici eu nu apreciez ca ar avea sanse sa va ia copilul in conditiile expuse.
Nici o sansa sa ia copilul, stati linistita.
Divorțați când simțiți, cu siguranță veți obține stabilirea domiciliului minorului la domiciliul dvs; nu omiteți să solicitați pensie de întreținere.

Alte discuții în legătură

Despărțire Flavius151995 Flavius151995 Bună ziua am și eu o mare rugăminte sa ma ajute cineva să-mi spună ce pot face. Fosta mea soție a plecat la părinți ei acasă cu ambi copii și după ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt împreună cu soțul meu de 12 ani, de un an ... AlinaAlexa AlinaAlexa Bună ziua, Sunt împreună cu soțul meu de 12 ani, de un an căsătoriți legal. Avem un copil în vârstă de 4 luni. Locuim în apartamentul soțului, ... (vezi toată discuția)
Divort - custodia copilului Whitehorse79 Whitehorse79 Salut! In cazul unui divort, in principiu amiabil, fara lucruri spectaculoase, intr-un proces intre doi oameni (parinti) maturi, responsabili, exista vreun ... (vezi toată discuția)