avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despărțire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despărțire

Bună ziua am și eu o mare rugăminte sa ma ajute cineva să-mi spună ce pot face. Fosta mea soție a plecat la părinți ei acasă cu ambi copii și după doua săptămâni ma suna și îmi spune ca dorește sa ne despărțim. Din cauza ca a dus veata grea cu mine specifica ea da nici o data nu am atins-o practic nu iam făcut nimic. Ce as pute face sa pot să-mi eau copi în napoi vreau copi sub ori ce forma posibila
Fata are 2 ani
Și baeatul 9 luni
Spunetimi va rog frumos ca sunt disperat
Regula este in general ca domiciliul copiilor se stabileste la mama iar "custodia"este comuna.In functie de circumstanțele soților,interesul copiilor instanta va dispune .Mergeți și discutati cu un av la prima vedere sansele nu sunt de partea dvs.Se analizează mai multe aspecte astfel încât un raspuns pe un forum este orientativ..
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
La prima vedere, avand in vedere jurisprudenta si varsta copiilor, singura sansa sa locuiti cu minorii ar fi sa incercati sa va impacati cu sotia!
Desigur, daca exista motive pe care nu le-ati expus, sansele dvs pot creste!
Insa cu siguranta veti obtine program de vizita in ipoteza indezirabila in care se ajunge la divort!
Ultima modificare: Luni, 29 Iunie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Pentru inceput puteti solicita - printr o ordonanta presedintiala - un program de vizitare, in cazul in care nu vi se permite vizitarea copiilor.

Insa - avand [n vedere varsta copiilor - e greu de crezut ca veti putea sa ii luati la dvs si sa se stabileasca locuinta lor la dvs. La aceasta varsta psihologic si emotional, minorii au nevoie de figura materna in viata lor spre a creste echilibrati.

Incercati sa discutati cu sotia si sa gasi o cale amiabila de rezolvare a situatiei, nu inseamna ca daca nu ati lovit o sotiei dvs i a fost in rest bine in casnicie. Greutatile pot fi de multe feluri ( ajutor in gospodarie si la crestere copiilor, diferente de valori si viziuni in educatia copiilor, violenta verbala sau economica etc).
Buna ziua,

Locuinta minorilor va fi stabilita, de principiu, la mama, retinand varsta frageda a minorilor.

Intr-o proportie covarsitoare , locuinta minorilor este stabilita la mama.

Instanta de judecata da eficienta principiului interesului superior al minorului.

Instanta de tutela poate stabili un program de vizitare, in perioada sarbatorilor/ vacantelor scolare.( jumatate din intervalul acestora, spre exemplu).

Va sugerez sa aveti in vedere varianta prin acord a divortului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț și tutela copil Catalina berbec Catalina berbec Doresc sa divortez având un copil de 1 an . Am domiciliul la soțul ,dacă eu părăsesc domiciliu cu copilul exista posibilitatea sa ii fie încredințat lui ... (vezi toată discuția)
Divorț cu copil minor MirabelaDominic MirabelaDominic Buna ziua, vreau sa dibortrz de sotul meu pentru ca nu ne mai înțelegem, dar el vrea sa imi ia copilul bebelusul are 8 luni, a zis ca vine cu jandarmeria ... (vezi toată discuția)
Autoritatea părintească Marian Iancu Marian Iancu sunt mamele avantajate la stabilirea domiciliului fetitei de 2 ani? (vezi toată discuția)