avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda cu Tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda cu Tigari

Salutare un prieten de al meu a fost fost prins cu tigari de contrabanda, si avea vreo 9300 de pachete si 2 baxuri. Tin sa mentionez ca a fost retinut pentru 24 de ore, a avut si un dosar cu violenta in familie dar la inchis sotia.. Ce pedepse poate risca?
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 22:08, 3 Octombrie 2018
Contrabanda cu tigari = infractiuneContrabanda este o infracțiune care constă în introducerea sau scoaterea din țară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal.[1]

Contrabanda reprezintă o infracțiune complexă cu privire la omisiunea plății unor taxe și impozite, dacă bunurile au fost introduse în țară în mod fraudulos. Contrabanda reprezintă astfel o normă complexă de incriminare a unei modalități specifice de sustragere de la plata taxelor, și anume prin introducerea bunurilor cu încălcarea regimului juridic al frontierei.[2]

Contrabanda se referă la transportul ilegal de mărfuri peste granițe sau în închisori, prin încălcarea legilor în vigoare.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 270 alin.(3) cod vamal advocat3 advocat3 Am o nemalumire in ceea ce priveste o incadrarea juridica : S-au introdus prin punctul de frontira 800 de pachete tigari, cu o valoare in vama de 6700 de lei, ... (vezi toată discuția)
Achizitionare tigari netimbrate Laurentiu2016 Laurentiu2016 Buna seara Am cumparat 8 cartoane de tigari netimbrate de la o persoana care vindea legume-fructe intr-o taraba din piata, pentru consumul propriu, eu ... (vezi toată discuția)