Am inteles ca se poate divorta foarte rapid cu acordul ambelor parti si fara avocat.
Nu apelez la un avocat din motive financiare.
Stie cineva care este procedura? (ce documente, formulare, taxe, etc).
In acelasi timp am auzit ca exista o comisie sau asa ceva, de consiliere gratuita pentru cazurile simple de genul asta.
Pentru a se pronunta divortul prin acordul partilor trebuie sa indepliniti doua conditii:
-sa fiti casatoriti de minim 1 an
- sa nu existe copii minori
Depuneti actiunea de divort cu taxa de timbru de 39 ron la judecatoria in circumscriptia careia ati avut domiciliul comun. Trebuie sa mergeti amandoi.
Multumesc!
trebuiesc invocate motive? se poate solicita prezenta unor martori?
Ca si motive am spus asa: "datorita nepotrivirii de caracter, necomunicarii si parerilor total diferite in viata de zi cu zi"
ce ziceti? este ok?
In vederea desfacerii casatoriei prin acordul partilor nu e necesara prezenta vreunui martor , intrucat aceasta modalitate e realizata prin exprimarea vointei sotilor.
Odata ce ia act de aceasta consimtamantul sotilor , instanta pronunta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , nemotivata, asa incat a specifica anumite motive care au condus catre destramarea relatiilor de familie devine inutil.
Divort: pasul 0
rudotelle
am cazut de acord, in privat! s-a decis, divortam... nu avem nimic de impartit, am implinit si anul...
ce avem de facut?
cat costa?
daca suntem AMANDOI ... (vezi toată discuția)