avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort rapid
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort rapid

Am inteles ca se poate divorta foarte rapid cu acordul ambelor parti si fara avocat.
Nu apelez la un avocat din motive financiare.
Stie cineva care este procedura? (ce documente, formulare, taxe, etc).
In acelasi timp am auzit ca exista o comisie sau asa ceva, de consiliere gratuita pentru cazurile simple de genul asta.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:48, 15 Noiembrie 2009
Pentru a se pronunta divortul prin acordul partilor trebuie sa indepliniti doua conditii:
-sa fiti casatoriti de minim 1 an
- sa nu existe copii minori
Depuneti actiunea de divort cu taxa de timbru de 39 ron la judecatoria in circumscriptia careia ati avut domiciliul comun. Trebuie sa mergeti amandoi.
Asa cum a aratat colega ioana_larisa, divortul prin acord (daca sunt indeplinite conditiile) este cel mai rapid...se da o hotarare nemotivata!
Multumesc!
trebuiesc invocate motive? se poate solicita prezenta unor martori?
Ca si motive am spus asa: "datorita nepotrivirii de caracter, necomunicarii si parerilor total diferite in viata de zi cu zi"
ce ziceti? este ok?

Multumesc anticipat
In vederea desfacerii casatoriei prin acordul partilor nu e necesara prezenta vreunui martor , intrucat aceasta modalitate e realizata prin exprimarea vointei sotilor.

Odata ce ia act de aceasta consimtamantul sotilor , instanta pronunta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , nemotivata, asa incat a specifica anumite motive care au condus catre destramarea relatiilor de familie devine inutil.

Alte discuții în legătură

Divort la cinci luni dupa casatorie sonder sonder Buna.Am nevoie de cateva informatii legate de divort.Suntem casatoriti de cinci luni,nu avem copii,nu vor exista bunuri de impartit,totul se face de comun ... (vezi toată discuția)
Divort: pasul 0 rudotelle rudotelle am cazut de acord, in privat! s-a decis, divortam... nu avem nimic de impartit, am implinit si anul... ce avem de facut? cat costa? daca suntem AMANDOI ... (vezi toată discuția)
Divort de comun acord in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriri anaxorz anaxorz Buna ziua! Ar putea cineva sa-mi spuna care este modaliatatea de a divorta in cazul in care nu a trecut un an de la incheierea casatoriei si nici nu exista ... (vezi toată discuția)